Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Sistem Boşta Süreci” Nedir ve Neden Bu Kadar Çok CPU Kullanıyor?

Görev Yöneticisi’ni hiç açtınız

Görev Yöneticisi’ni hiç açtınız ve Sistem Bekleme İşleminin CPU’nuzun% 90’ını veya daha fazlasını kullandığını fark ettiniz mi? Düşündüğünün aksine bu kötü bir şey değil. İşte bu sürecin gerçekte yaptığı şey.

Sistem Boşta Süreci Nedir?

Görev Yöneticisi’nde daha önce hiç uğraşmadıysanız – Windows 10 kullanıcılarının “Ayrıntılar” sekmesine bakması gerekir – Sistem Bekleme Süreci’nin CPU’nuzun tümü olmasa da en çok kullandığını görürsünüz. Ancak Sistem Boşta Süreci tam da böyle; işletim sistemi tarafından yapılan bir rölanti işlemi. Bu işlem sürekli işlemcinizi yapacak bir şeyle meşgul tutmazsa sisteminiz donabilir.

Başka bir deyişle Sistem Boşta İşlemi tarafından kullanılan CPU kaynakları sadece kullanılmayan CPU kaynaklarıdır. Programlar CPU’nuzun% 5’ini kullanıyorsa Sistem Bekleme Süreci CPU’nuzun% 95’ini kullanacaktır. Bunu basit bir yer tutucu olarak düşünebilirsiniz. Görev Yöneticisinin bu işlemi “işlemcinin boşta kaldığı süre yüzdesi” olarak tanımlamasının nedeni budur. PID (işlem tanımlayıcısı) 0’dır.

Windows Sistem Bekleme İşlemi bilgilerini Windows 10 Görev Yöneticisi’ndeki normal İşlemler sekmesinden işleri basit tutmak için gizler ancak yine de Ayrıntılar sekmesinde gösterilir.

Neden Windows Sistem Boşta Süreci İhtiyacı Var?

Bu işlem her zaman işlemcinizi yapacak bir şeyle meşgul etmeden sisteminiz donabilir. Windows bu işlemi SYSTEM kullanıcı hesabının bir parçası olarak çalıştırır bu nedenle Windows çalışırken her zaman arka planda etkindir.

Sistem Boşta İşlemleri Windows NT işletim sistemlerine özgüdür 1993 yılına kadar gider – bunlar Linux gibi Unix benzeri işletim sistemlerinde de görülür ancak biraz farklı çalışır. Sistem Bekleme Süreci işlemcinizin çok işlemcili bir sistem için her bir CPU çekirdeğinde tek bir iş parçacığı çalıştıran normal bir parçasıdır; aşırı iş parçacığı kullanan sistemler mantıksal işlemci başına bir boşta iş parçacığına sahiptir.

Sistem Boşta Kalma İşleminin tek amacı işlemciye beslenen bir sonraki hesaplamayı veya işlemi beklerken CPU’nun bir şeyi – kelimenin tam anlamıyla herhangi bir şeyle – meşgul olmasını sağlamaktır. Tüm bunların çalışmasının nedeni boştaki iş parçacıklarının işletim sisteminin çalıştırılması için yasal işlemlere sahip olduklarında sıradan çıkmalarına izin veren sıradan iş parçacıklarından daha düşük olan bir sıfır önceliği kullanmasıdır. Ardından CPU bu işi bitirdiğinde Sistem Boşta Kalma İşlemini tekrar ele almaya hazırdır. Boşta iş parçacığı konularının her zaman Hazır durumunda (zaten çalışmıyorlarsa) olması CPU’nun çalışmaya devam etmesini ve işletim sisteminin attığı her şeyi beklemesini sağlar.

Neden bu kadar çok işlemci kullanıyor?

Daha önce de belirtildiği gibi bu işlem çok fazla CPU kullanıyor gibi görünüyor bu da Görev Yöneticisi’ni açtığınızda göreceğiniz ve kaynak aç işlemleri için göreceğiniz bir şey. Bu normal bir durumdur çünkü OS zamanlayıcı tarafından yalnızca CPU’nuz boştayken çalıştırılan özel bir görevdir; bu çok fazla işlem gücü gerektiren bir şey yapmazsanız oldukça yüksek görünecektir.

Görev Yöneticisi’ndeki işlemin yanındaki sayıyı anlamak için normalde ne demek istediğinizi tam olarak anladığınızı düşünmelisiniz. Kullandığı CPU yüzdesini gösterir ne kadar kullandığını değil. Programlar CPU’nun% 5’ini kullanıyorsa SIP CPU’nun% 95’ini kullandığını veya CPU’nun% 95’inin kullanılmadığını veya sistemdeki diğer iş parçacıkları tarafından istenmeyen olduğunu gösterir.

Ama Bilgisayarım Yavaş!

Bilgisayarınız yavaşsa ve Sistem Boşta İşleminde yüksek kullanım fark ederseniz – bu Sistem Boşta İşleminin hatası değildir. Bu işlemin davranışı tamamen normaldir ve sorunun yüksek CPU kullanımından kaynaklanmadığını göstermektedir. Bellek yetersizliği yavaş depolama ya da bilgisayarınızın kaynaklarını kullanan başka bir şeyden kaynaklanıyor olabilir. Her zaman olduğu gibi sorun yaşıyorsanız ve bilgisayarınızı yavaşlatan herhangi bir şey çalıştırmıyorsanız bir virüsten koruma programında tarama yapmak iyi bir fikirdir .

Sistem Boşta Kalma İşlemi Windows işletim sisteminin ayrılmaz bir parçasıdır ve% 90’a yükseliyor gibi gözükse de mevcut kaynakları gösterir ve CPU’nuzun şu anda hiçbir şey yapmadığını gösterir.