Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sitelerin güvenilir olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

Site kimliği düğmesi aslında

Site kimliği düğmesi aslında güvenli bir site olduğunu gösterir. Aramalarınızda üst kısımda çıkan asma kilit işareti güvenli bir site olduğunu gösterir. Web sitesinin şifrelenip şifrelenmediğini ya da doğrulanmış olup olmadığını site sahibinden hızlı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Bu durum kişisel bilgilerinizin ele almaya çalışan zararlı sitelerden korunmanıza yardımcı olur. Site kimliği düğmesi adres çubuğunda yer alan web adresinin solunda bulunur. Site kimliği düğmesi yeşil bir asma kilit olacaktır.

Bazı durumlarda da sarı uyarı üçgenli bir asma kilit ya da kırık bir asma kilit yani kırmızı çapraz çizgili asma kilit yer alabilir. Eğer siteyi açtığınız zaman aşağıda yer alan sembolleri görüyorsanız karşısında olan anlam sayesinde güvenilir olup olmadığını öğrenmiş olursunuz.

  • KilitleGüvenli
  • Site bilgilerini görüntüle Bilgi veya Güvenli değil
  • Tehlikeli Güvenli değil veya Tehlikeli

Yukarıda yer alan sembolleri sitelerde gördüğünüz zaman güvenli bir site ya da güvenli bir site olmadığını gösterir. Bu ufak adım sayesinde girdiğiniz sitelerin güvenliğini sorgulamış olursunuz. Bu konu üzerinden merak ettiklerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.