Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Spam Ne Demek?

E-mail kullanımı sizlerinde bildiği

E-mail kullanımı sizlerinde bildiği gibi çok fazla yaygınlaşmaya başladı. Bizlerde durum böyle olunca spam kelimesinin ne olduğunu merak etmeye başladık. Nedir bu spam ne anlama geliyor? İşte detaylar..

Aslında bizlerin istemediği veya almayı talep etmediğimiz mesajların tarafımıza zorla gönderilmesine bizler spam demekteyiz. Genel anlamda ticari firmaların mesajları spam olarak kabul edilmektedir. Mail kutumuzun istenmeyen kutusuna düşüyor ve spam mesaj olarak adlandırılıyor. Buna ek olarak cep telefonu mesajları ücretli olduğu için mail yoluyla ücretsiz mesaj atılıyor. Buradaki amaç ise aslında bir tür reklam.

Spam – Spam – Spam

Daima spam mail gelmesi sizi rahatsız edebilir. Telefonlardaki mail bildirimleri ve gereksiz kutusunun çok fazla dolması önemli maillerin görülmesini kaçırabilir. Spam mailler ile yasal yaptırımlar uygulansa bile böylesine ücretsiz bir pazarlamadan kimse vazgeçemiyor. Spam kavramını daha çok anlayabilmek için biraz daha derine inmek gerekmekte. Çünkü spam gönderimi şuan için ticari gelir kaynağı olmuş durumda. Bizlerin rızası olmadan kişiler özel bot ve yazılımlar ile iletişim bilgilerimizi kullanarak milyonlarca kişiye reklam spam mesajlar göndermektedir.

Son zamanlarda ise bir çok mail serverler spamlara karşı koruma sağlamaya başladı. Kendi serverleri olan kişiler ise bu maillerden kaçamıyor. Ek olarak büyük mail serverların bile %100 korumalı olduğunu söyleyemeyiz. Sizlerde bu spamı sadece mail olarak düşünmeyin.

Akıllı telefonunuza gelen sms ve oyun içi reklamlar hatta sürekli rahatsız eden pop up larda bir spam olarak algılanmaktadır. Kendinizin ve gizliliğinizi koruduğunuzu test edin.