Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Spotify Çocuklar İçin Güvenli Mi? (Spotify Kids)

https://mobil13.com.tr/author/hafize
Çevrimiçi güvenlik bugün çoğu

Çevrimiçi güvenlik bugün çoğu ebeveyn için bir numaralı endişe kaynağıdır.

Çocuklarımızın eğlenmesi için çevrimiçi olarak eğlenceli yararlı içerikler var ancak filtrelemek her zaman kolay değildir. Bazı ebeveynler istenmeyen web sitelerinden kurtulmak ve çocuklarının çevrimiçi ortamda neler yaptığını izlemek için ebeveyn kontrolü filtreleme uygulamalarını kullanır.

Öte yandan YouTube gibi birçok uygulama açık veya şiddet barındıran içeriğin hiçbirini bulamayacağınız çocuklar için ‘temiz’ sürümlerini tanıttı.

SPOTİFY KİDS’E HOŞGELDİNİZ

Spotify akla gelen hemen hemen her şarkıya anında erişim sağlayan mükemmel bir müzik akışı hizmetidir. Kullanımı kolaydır ve geniş bir veritabanına sahiptir.

2019’da Spotify özellikle çocuklar için tasarlanmış yeni bir uygulama başlattıklarını açıkladı. Temel amaç çocukları yaşları için uygun olmayan herhangi bir içerikten korumaktı. Spotify Kids gençlerin en sevdikleri şarkıları ve hikayeleri güvenli bir ortamda keşfetmelerine olanak tanır. Sevgili Disney şarkılarından tekrar tekrar dinlemekten zevk aldıkları yatak vakti hikayelerine kadar her şeyi içerir.

Uygulamanın üç ve üstü ve başlangıçta yaklaşık 6.000 şarkı içeren çocuklar tarafından kullanılması amaçlanmıştır. Uygulama geliştirme farklı ebeveyn ve çocuk güvenliği kuruluşlarından değerli bilgiler içeriyor ve bu nedenle çok güvenli kabul ediliyor.

Bir ebeveyn iki seçenek arasından seçim yapabilir. Küçük bir çocuğunuz varsa çocuğunuzun sadece ünlü Bebek Köpekbalığı gibi yaşa uygun şarkıları dinleyebilmesini sağlamak için ‘küçük çocuklar’ filtresini tercih edin. Çocuğunuz ergenlik yıllarına daha yakınsa ‘Büyük çocuklar’ filtresini seçerek One Direction veya Ariana Grande’yi dinlemelerine izin verebilirsiniz.

Açık dil içeren şarkılar ve hatta uygunsuz herhangi bir şeye referanslar içeren Spotify Kids’te istenmeyen olarak kabul edilir böylece çocuklarınız bunlara erişemez.

 

SPOTİFY KİDS’İ NASIL KULLANABİLİRİM?

  • Spotify Kids Google Play Store’da ve iOS App Store’da mevcuttur. Spotify Kids’i kullanmak için Premium Aile planına abone olmanız gerekir. Başlamanız için adımlar şunlardır:
  • Uygulamayı indirdikten sonra bir Spotify Premium Family hesabınız olup olmadığı sorulur bu nedenle devam etmek için Evet’e dokunarak onaylayın.
  • Giriş yapmak için SPF planı e-posta adresinizi veya kullanıcı adınızı ve şifrenizi kullanın.
    Çocuğunuz için bir hesap oluşturun.
  • Onlar için uygun olduğunu düşündüğünüz içeriği seçin: Küçük çocuklar için ses veya büyük çocuklar için ses. Gerekirse seçiminizi değiştirebileceğinizi ve Aile planı hesabınızdan yönetebileceğinizi unutmayın.
  • Bir sonraki adım çocuğunuzun hesaplarında kullanabilecekleri bir avatar seçmesini sağlar.
  • Daha fazla çocuğunuz varsa onlar için de farklı hesaplar ekleyebilirsiniz. Sol üst köşedeki çocuğunuzun avatarına ardından sağ üst köşedeki Ayarlar simgesine dokunun.
  • Hesap ekle’yi seçin ve diğer çocuk bilgilerinizi girin. Hesapları da burada düzenleyebileceğiniz veya kaldırabileceğiniz yerler.
  • Uygulamayı bir sonraki başlatışınızda uygulamayı kimin kullanacağını seçebilirsiniz. Ayrıca başka bir cihazdan Spotify Kids’e giriş yapabilirsiniz.

SPOTİFY KİDS’TE VERİ GİZLİLİĞİ

Bir ebeveyn olarak onlar için bir hesap oluştururken çocuğunuzun kişisel bilgileri ve profillerinin varsayılan olarak herkese açık olması konusunda endişe duyabilirsiniz. Çocuklarınızın profillerini tamamlar tamamlamaz özel olarak ayarlamanız önerilir.

Şirketin gizlilik politikası GDPR ve COPPA ile uyumludur bu nedenle çocuğunuzun yeri hakkında bilgi toplamaz. Ayrıca verileri istediğiniz zaman silebilirsiniz. Spotify sadece şarkı seçimleri hakkında bilgi tutar – çocuğunuzun oyun geçmişindeki şarkılar ve favori olarak işaretledikleri şarkılar. Spotify bu bilgileri üçüncü taraflarla paylaşamaz en azından reklam amaçlı değildir. Bununla birlikte örneğin çocuğunuzun hesabını bir TV’ye bağlamak istediğinizde bunları paylaşabilirler.

SPOTİFY’DA EBEVEYN KONTROLÜ

Spotify Kids uygulaması yayınlanmadan çok önce bazı ebeveyn kontrol filtreleri de normal Spotify uygulamasına eklenmiştir. Spotify Kids’i kullanmıyorsanız çocuklarınızın ne dinlediğini hala kontrol edebilirsiniz. Bu ayarları etkinleştirerek açık dil ve küfür içeren şarkıları çocuklarınızın çalma listelerinden hariç tutabilirsiniz. Bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır:

  • Bilgisayarınızda bir web tarayıcısı başlatın ve spotify.com adresine gidin .
  • Hesabınıza giriş yapın ve soldaki menüden Premium Aile’yi seçin.
  • Bu plandaki kişiler altında çocuğunuzun adını seçin.
  • Profil sayfaları açıldığında adlarının altında Müstehcen içerik seçeneğini göreceksiniz. Açma / kapatma düğmesini sola getirin. Gri olduğunda bu plan üyesinin Spotify’daki açık içeriğe erişemeyeceği anlamına gelir.

Bunu akıllı telefonunuzdan yapmak istiyorsanız şu adımları izleyin:

  • Web tarayıcınızı açın ve Spotify’ın resmi web sitesine gidin.
  • Giriş yapın ve Hesaba Genel Bakış’a dokunun.
  • Bu menüden Premium ailesi’ni seçin ve ardından profilini açmak için çocuğun adına dokunun.
  • Müstehcen içerik altında kapatmak için düğmeyi sola ayarlayın.

ÖNCE GÜVENLİK

Çocukların teknolojiyi nasıl kullanacaklarını öğrenmelerine ve aynı zamanda en sevdikleri müziklerin keyfini çıkarmasına izin vermek harika. Ancak bir ebeveyn olarak onları güvende tutma görevine de sahipsiniz. Spotify şirketi Spotify Kids’i oluşturduklarında ve üç yaş ve üstü çocuklar için uygun hale getirdiklerinde bunu akılda tuttu.

Artık çocuklarınızın açık ve şiddet içeren içeriğe maruz kalmalarından endişe etmeden sevdikleri şarkılar ve hikayelerle eğlenmelerine izin verebilirsiniz.

Spotify Kids’i kullanmaya başladınız mı? Deneyimlerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünde paylaşın.