Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarayıcıları Sürekli Gizli Modda Başlatma İşlemi?

https://mobil13.com.tr/author/manager
Bu yazımızda sizlere tarayıcınızı

Bu yazımızda sizlere tarayıcınızı her zaman gizli modda nasıl başlatacağınız konusunda bilgi vereceğiz. İnternette attığınız her adım bilgisayarda geçmiş tarafından kaydedilir. Eğer bilgisayarınızda gezerken her şeyin kaydedilmesini istemiyorsanız gizli mod özelliğini kullanmanız gerekiyor. Başka birinin bilgisayarını kullanıyorsanız ya da ortak kullanım alanlarındaki bilgisayarları kullanıyorsanız gizli mod özelliğini başlatma ihtiyacı duyabilirsiniz.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi internet üzerinden yapmış olduğunuz aramalar ziyaret edilen sayfalar ve çerezler normal kullanım olduğu zaman bilgisayarınıza kaydediliyor. Daha sonra ise bu verileri başkaların görmesinden hoşlanmıyorsanız gizli mod özelliği tam size göre diyebiliriz. Gizli mod özelliğini tarayıcınızı başlattıktan sonra açmak yerine sürekli olarak kullanmak istiyorsanız uygulamanız gereken adımlar konusunda yardımcı olacağız.

İlk olarak popüler arama motoru olan Google Chrome’dan başlayalım. Chrome tarayıcısını aktif olarak kullanıyorsanız ve otomatik olarak Gizli Mod’un devreye girmesini istiyorsanız Chrome tarayıcısınun kısayoluna sağ tıklayın. Daha sonra özellikler menüsüne girip kısayol bölümünde kutunun sonuna –incognito ekleyin. Daha sonra tamam butonuna basarak bu işlemi başlatabilirsiniz.

İkinci olarak Firefox arama motorundan bahsedelim. Firefox kısayoluna sağ tıklayıp Özellikler seçeneğine girin. Hedef kısmının sonuna -private ekleyin ve Tamam butonuna basın. Gizli mod özelliği Firefox’ta artık başlatılacaktır.

Opera arama motorunda gizli mod özelliğini aktif hale getirmek için özellikler menüsüne tıklayın. Hedef kısmının sonuna bir boşluk bırakın ve -private komutunu yazıp tamama basın. Bu kısayol sayesinde gizli mod özelliğini devreye sokmuş olursunuz.

Son olarak Edge ve Safari arama motorlarında gizli modu nasıl aktif edeceğiniz konusunda bilgi verelim. Edge ve Safari tarayıcıları varsayılan başlatma ayarını şu an için değişirmenize izin vermiyor. Tarayıcıları başlattıktan sonra manuel olarak gizli mod penceresini açmanız gerekiyor.