Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TELEFON GÖRÜŞMESİNDEKİ YANKI SORUNU

Telefonda görüşme sırasındaki yankılanmanın

Telefonda görüşme sırasındaki yankılanmanın en yaygın biçimi bir kullanıcının sesi telefon sistemi üzerinden diğer tarafa geçer telefonunun hoparlörü sesi çalar ardından telefon mikrofonu bu sesi alır ve yankı olarak ilk telefona geri iletilir. Bu sorunun en yaygın olduğu telefonlar ise iPhone android ve Samsung Galaxy serisidir. Bu sorunu çözmek için yazımızı okumaya devam edin.

TELEFON GÖRÜŞMESİNDEKİ YANKI SORUNUNUN ÇÖZÜMLERİ

Eğer kulaklığınız varsa kulaklık kulaklık takılıyken yankı sorunu olup olmadığını test edin. Kulaklıkta yankılanma yoksa büyük olasılıkla telefonda bir problem var demektir ve ahizenin ya da mikrofonun değiştirilmesi gerekebilir.

HIZ TESTİ YAPIN

Bazı telefonlarda yankıyı ayarlama ve önleme ayarları vardır. Eğer internet bağlantınız gerekli özelliklere sahip değilse (Jitter 15 – 20 ms’den az olmalı ve paket kaybı %0 olmalıdır.) veya internet bağlantınız zayıfsa maalesef yapabileceğiniz bir şey yoktur.

ELEKTROMANYETİK GİRİŞİM

Elektromanyetik girişimden kaynaklı telefon yankısının bir başka nedeni de elektromanyetik girişimdir. Kablosuz veya sabit hatlı bir cihazın bilgisayarın üstüne veya monitörün arkasına yakın bir yere veya bir elektrik prizinin hemen yanına ve diğer elektromanyetik cihazlara çok yakın yerleştirilmesinin sonucudur.