Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Telefonda PM-AM Ayarı Yapma

Bu yazımızda cihazınızda yer

Bu yazımızda cihazınızda yer alan PM-AM ayarını nasıl yapacağınızdan bahsedeceğiz. İlk olarak saat anlamına gelen PM-AM ayarını ne olduğunu detaylı bir şekilde açıklayalım. Siz de PM-AM ayarının anlamının ne olduğunu bilmiyorsanız aşağıda olan açıklamayı okumanız yeterli olacaktır.

PM; Post Meridiem kelimesinin kısaltması olan PM İngilizce bir kavramdır ve saat diliminde öğleden sonra anlamını taşımaktadır. Yani 12-24 arası saat dilimini kapsamaktadır. Saate baktığınız zaman 11.00 PM yazıyorsa bu öğleden sonra yani gece 23.00 anlamını taşımaktadır.

AM; Ante Meridiem kelimesinin kısaltması olan AM İngilizce kavramdır ve 24-12 arasını gösteren saat dilimidir. PM öğleden sonra AM ise öğleden önce anlamını taşımaktadır. Bu iki saat diliminden hangi saat aralığında olduğunuzu anlayabilirsiniz. PM ve AM saat diliminin açıklamasını anlattığımıza göre şimdi de cihazınızda PM ve AM ayarını nasıl oluşturabileceğinizden bahsedeceğiz.

Cihazınızda saat kısmı otomatik olarak ayarlanır ancak ayarını siz oluşturmak istiyorsanız manuel olarak ayarlamanız gerekmektedir. Cihazınızın ayarlar alanından tarih ve saat kısmını seçerek ayarlamayı gerçekleştirebilirsiniz. Tarih ve saat alanına geçerek ayarlamayı 24 olarak gerçekleştirirseniz cihazınızın ayarı 00.00’dan başlayarak 24.00 üzerinden devam edecektir. Yani saat öğleden sonra 1 olduğunda 01.00 olarak değil de 13.00 olarak cihazınızın üst kısmında yer alacaktır. Ancak bu ayarı PM ve AM olarak değiştirirseniz saatin yanında PM-AM ayarı çıkacaktır. Bu dilim aralığını seçerek cihazınızın PM-AM ayarını gerçekleştirmiş olursunuz.