Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Telefonda YouTube Veri Kullanımı Nasıl Sınırlandırılır?

https://mobil13.com.tr/author/ademkaya
Akıllı telefonlar günümüzde en

Akıllı telefonlar günümüzde en fazla zaman geçirdiğimiz cihazlardan. Eskiden masaüstü veya dizüstü bilgisayarlarda saatlerimizi geçirirken şimdilerde benzer işlevleri gerçekleştirebildiğimiz mobil cihazlar çok daha ilgimizi çekiyor. Neticede belirli bir yere bağlanmaksızın hareket etmek ve aynı zamanda güncel teknolojiden faydalanmak herkesin kolayına geliyor. Böylece günlük akvitelerimizi sağlarken yanında sosyal medyadan haberdar olabiliyoruz internet üzerinden bilgilere hızlıca ulaşabiliyoruz. Kısacası zamanın bizi getirdiği her türlü gelişmeden haberdar olabilmek de kullanıcın en önemli kullanma sebeplerinden. Yine spesifik programlar sayesinde profesyonel işlerimizi de halledebilirken oyunlar çeşitli iletişim yazılımları sayesinde keyifli dakikalar geçiyoruz. Şimdiki çocuklar da yine okuma yazmayı bile öğrenmeden telefon kullanmaya başlıyor. Hatta bahsettiğimiz kitleye hitap eden platformların kanalların popülerleşip milyonlara ulaştığını bile söyleyebiliriz. İfade etmeye çalıştığımız şey aslında yediden yetmişe hepimizin telefonda uzun süreler vakit harcadığımız. Özellikle kota ve veri kullanımı üzerinde durmuyorsak uzun vadede sıkıntılar yaşayabiliriz. Kaldı ki YouTube mecrasının üst seviye popülerliğe ulaşması YouTuber sayısının artması ve video kalitelerinin yükselmesi bizim için bir yandan da negatif etki yaratıyor. Bu negatif etki de pek tabii ki internet kotamıza yönelik. Telefonda YouTube video izleme aşamasında veri kullanımı ayarlamalarına dikkat etmezsek kısa sürelerde başka bir video izleyemeyiz. Peki bu işlem tam olarak nasıl yapılıyor nasıl sınırlandırılıyor?

YouTube platformu ilk çıktığı dönemlerde bazı sitelerle video yayınlanma ve izlenme sayılarında yarışırken Google’ın devreye girmesi YouTube lehine dengesizlik yarattı. Diğer sitelerin hemen hemen hepsi yayın hayatlarına bir süre sonra devam edemezken edenlerin de sınırlı sayıda kişiye hitap edebilirken Google’ın kanatları altına girerek adeta kabuk değiştir. Geniş kapasiteli sunucular ve insanlara sunulan çeşitli düzenleme seçeneklerinin yanında ufak dokunuşlarla adeta internet ağının video konusunda lokomotofi oluşturuldu. Şarkıcılardan tutun da oyun videoları yayınlayanlara dek binlerce yayıncı burada barınırken tüm dünyada izlenilen takip edilen videoların milyonlarca izlenme sayısı alındığı yerden bahseder olduk. İlk paragrafta söylediğimiz gibi YouTuberlık gibi internet fenomenlerinin bir türü bile ortaya çıktı. Abone sayısı ve izlenmeleri milyonlarca kişiyi bulanların da adeta hayatı değiştirdi. Yaşamımıza böylesine büyük bir etkisi olabiliyor. Burada her gün onlarca yeni içerik paylaşılırken görüntü kalitesini de seçebiliyoruz ancak belirli bir standardın üstüne dahi çıksak belli sürelerin ardından kota sorunu yaşayabiliriz ki bu da çok normal. İşte söylediğimiz noktaya geldiğinizde çeşitli ayarlamaları yaparsanız sorun yaşamanız eskisi kadar kolay olmayacak. YouTube veri kullanımı denilen düzenlemelerle artık sınırlama imkanına sahipsiniz. Wi-Fi ile bağlanırken veya kendi internetinizi tüketirken ayrı seçenekler sayesinde ekonomik tüketim gerçekleştireceksiniz.

Telefonda YouTube Veri Kullanımı Sınırlandırması

İnternetteki gezintinizi sağlayan kotayı uzun süreli kullanabilmek adına telefonda YouTube veri kullanımı sınırlandırması yapmak için aşağıki adımları takip edin.

Akıllı telefonunuzdan uygulamayı çalıştırıp sol tarafta bulunan hamburger menü üzerinden Ayarlar’ı seçin. Gelen ekrandan Genel kısmına dokunun.

youtube-veri-kullanimi-sinirlandirmasi

Üst bölmede Mobil Veri Kullanımı Sınırlama satırına tıklayın. Bu şekilde artık Wi-Fi bağlantısı sağladığınızda videoları HD kalitesinde izleyeceksiniz. Mobil bağlantıdayken YouTube’da 480p görüntü kalitesi standart belirlenecek.