Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Telefonu Buzdolabına Koymanın Zararları

Bu yazımızda cep telefonunu

Bu yazımızda cep telefonunu buzdolabına koyanların telefonlarına ne gibi zarar vereceğinden bahsedeceğiz. Telefonu buzdolabına koymamızın en büyük sebebi; telefonla fazla oynamamız sonucu fazlasıyla ısınan telefonun soğuması için koyulmaktadır. Telefonunuzun sürekli olarak ısınması sonucu performans konusunda düşüş gerçekleşiyor ve aynı zamanda pil seviyesinde hızla düşüş yaşanıyor. Bu sorun sonucunda da telefonu buzdolabına koyma ihtiyacı duyarız.

Telefonun bu şekilde soğuması gayet mantıklı bir yöntem ancak bu işlem doğru bir işlem mi? bu işlem pek de doğru bir işlem değildir. Telefonunuzun ısısını bu şekilde düşürdüğünüz zaman cihazınızda ciddi bir hasar oluşabilir. Sadece telefon değil aynı zamanda bataryanızda da sorun oluşabilir. Ani bir şekilde ısı değişmesinden kaynaklı olarak telefonun menteşesinde ve ekranında sorunlar ortaya çıkar.

Telefonunuzu sürekli olarak buzdolabına koyduğunuz zaman cihazınızda çatlaklıklar olduğunu fark edeceksiniz. Cihazın donanım kısmında bir sorun oluşmasa bile buzdolabında uzun süre bekletmek cihazın nem almasına sebep olacaktır. Nem alan cihazınız da sıvı teması alır ve su dökülen cihazlardan bir farkı kalmayacaktır. Yani telefonunuz bir süre sonra çalışmayacaktır. Telefonunuzun ses sisteminde sorunlar oluşabilir. Kısacası telefonunuzda nem sonucu sorunlar ortaya çıkar.

Bu tarz sorunları yaşamak istemiyorsanız telefonunuzu buzdolabınıza koymayın. Ancak cihazınızın soğuması için buna benzer bir işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Cihazınızın bataryası çıkıyor ise bataryasını çıkarın ve soğumasını bekleyin. Bir beze sararak bataryanızı dolaba koyun. Biraz beklettikten sonra bataryanızı dolaptan çıkarın.