Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Telefonu Özel Numaralara Karşı Nasıl Kapatabilirim?

Bu yazımızda bilinmeyen numaralardan

Bu yazımızda bilinmeyen numaralardan gelen aramaları engellemeniz için sizlere yardımcı olacağız. Gizli numaralardan gelen aramalar bir süre sonra sizi rahatsız edebilir. Operatörler tarafından gelen aramalara karşı engelleme seçeneği bulunmaktadır. Sizi vakitsiz bir şekilde gizli arayan ya da özel arayanları engelleme işlemini gerçekleştirmek için aşağıda yer alan bilgileri okumanız yeterli olacaktır.

Gizli numaralardan gelen aramaları engelleme işlemi ücretsiz olarak yapılmaktadır. Turkcell hattını kullanıyorsanız ve gelen özel aramaları engellemek istiyorsanız cihazınızın arama alanına girin. Daha sonra tuşlar alanına *253# numaralarını tuşlayarak arama tuşuna tıklayın. Bu adımları takip ettiğiniz zaman engelleme işlemini gerçekleştirmiş olacaksınız.

Vodafone ya da Turk Telekom hattına sahipseniz ve gizli numaralardan gelen çağrıyı kapatmak istiyorsanız aynı şekilde *253# tuşlarına tıklamanız yeterli olacaktır. Bu işlemleri tamamlayarak gelen çağrıları engellemiş olursunuz. Sizi rahatsız eden kişiler tekrar özel olarak aramak istediği zaman telesekreter tarafından bu numara özel numaralara karşı çağrı kabul etmemektedir şeklinde bir uyarı alacaktır.

Bir süre sonra gizli aramalardan gelen çağrıları kabul etmek istiyorsanız yine aynı şekilde tuşlar alanına geçip *253# tuşlarına tıklamanız yeterli olacaktır. Özel numaralardan gelen çağrı engelini kaldırmak için *253# tuşlarına tıkladığınız zaman engel kalkacaktır. Tekrar engellemek istersiniz *253# tuşlarına tıklamanız gerekecektir. Bu durum Turkcell Vodafone ve Turk Telekom için geçerlidir. Siz de gelen özel çağrıları engellemek istiyorsanız bu yöntemi kullanmanız yeterli olacaktır.