Hem iPhone hemde Android kullanıcıları gece telefonlarını şarjda bıraktığında bir zarar var mı? Gün boyu şarjda kalan telefonlara zarar gelir mi? İşte merak ettiğiniz soruların cevapları…
Telefonlarınızı sabaha kadar şarjda bırakmak sizce doğru mu? Bugün sizlere gece boyunca sabaha kadar şarjda kalan telefonlarınızın zarar görüp görmediğinden bahsedeceğiz. Hepimiz neredeyse cihazlarımızı sık sık şarj etmekteyiz. Ancak çıkarıp taktıkça bir bedel ödeyeceğimizi belirtelim. Bataryalarımızın ömrü vardır. Takıp çıkardıkça ömrünü tüketmiş olacağız.
Peki akşamdan taktığımız telefon zarar görür mü?
Bu soru daha çok nikel bataryalara sorulmalıdır. Ancak günümüzde çoğu telefonda lityum iyon bataryalar kullanılmakta. Ve sabaha kadar şarjda olsa bile bir sorun olmayacaktır. Günümüz cihazları batarya dolduğu an şarjı kesecektir. Genel anlamda sorun olmayacak ancak ısınma devam edebilir. Buda bir arızaya neden olabilir.
Lityum iyon bataryalarda neye dikkat etmeliyiz?
Bu şekilde olan bataryalar ısıya karşı çok duyarlıdır. Şarj esnasında bir sıcaklık meydana gelebilir. Şarj işlemi bittikten sonra bataryanın gücü kesilir ve sorun olmaz. Ek olarak bu bataryalar 0-45 derece arasında şarj oluyorlar. Hızlı şarj özellikli bataryalar ise 5-45 derece arasında şarj etmektedir.
Bu bakımdan yeni günümüz telefonlarını sabaha kadar şarja bıraksanız bile şarj dolduğunda şarj kesilecektir. Ancak ısınma devam edebilir. Bu bakımdan sorun olmasa bile önlem amaçlı gece şarjdan çekmek daha doğru olacaktır.
Sizlerde sorularınızı yorum olarak sorabilirsiniz.