Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Telefonun IP Adresini Bulma Yöntemi!

Bu yazımızda sizlere Android

Bu yazımızda sizlere Android ve iOS işletim sistemlerine sahip cihazların ip adreslerinin nasıl bulunacağı konusunda bilgi vereceğiz. İnterneti kullanmak ya da aynı ağda telefon bilgisayarların birbiri ile iletişim kurabilmesi için birer ip adresine sahip olmanız gerekiyor. Bu ip adresleri dahili ip adresleri ve dış ip adresleri olmak üzere iki farklı ip adresleridir. Ayrıca cihazların birer mac adresi olduğunu da belirtelim.

İlk olarak Android cihazlarda ip adresinin nasıl bulunacağı konusunda bilgi verelim. Android telefon kullanan kullanıcılar için cihazın ip adresini öğrenmek istiyorsanız ilk olarak Ayarlara girin. Daha sonra sistem alanına basın. Ardından Telefon hakkında Durum ve IP adresi adımlarını takip edin. Bu adımlar sayesinde bağlı görünen IP adresi cihazın internete bağlı olduğu IP adresidir.

Wifi üzerinden bağlı ise dahili ip adresine mobil internet üzerinden bağlı ise ağ sağlayıcıları tarafından atanan ip adreslerine gönderebilirsiniz. iOS işletim sistemi için nasıl IP adresi öğreneceğiniz konusunda bilgi verelim. iPhone cihazlarda IP adresi öğrenmek istiyorsanız Ayarlara giriş yapın. Daha sonra Wi-Fİ bağlı olduğunuz ağın hemen yan kısmında yuvarlak içerisinde i harfini (ⓘ) göreceksiniz. Bu simgeye dokunduğunuz zaman IP adresiniz görünecektir.

Eğer mobil internetinizi kullanıyorsanız ve IP adresini göremiyorsanız yapacağınız işlem kısa ve basittir. Cihazın Safari Chroma ya da başka uygulama üzerinden internete giriş yapın. Daha sonra ‘what is my ip’ yazın ve ilk çıkan sayfaya girin. Bu durum Android cihazlarda da geçerlidir.