Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Televizyon Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler!

https://mobil13.com.tr/author/manager
Şu sıralar yeni bir

Şu sıralar yeni bir televizyon almaya hazırlanıyorsanız görüntüleme teknolojilerinin garip terminolojisi kafanızı karıştırabilir. Yine de endişe etmenize gerek yok çünkü bu rehberimizde televizyon satın alırken dikkat edilmesi gerekenler ile karşınızdayız.

Televizyon Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
1- Ekran Paneli Seçimi
Şu sıralar piyasada yaygın olarak yer alan iki farklı ekran teknolojisi bulunuyor. Bunları LED – LCD (QLED Dahil) ve OLED olarak iki grupta inceleyebiliriz. Her iki teknolojinin arasındaki farkı anlamak doğru kararı vermeniz adına önemlidir.
Piyasadaki çoğu televizyon LED arka aydınlatmalı LCD panellere sahiptir. Bununla birlikte tüm LED aydınlatmalı paneller eşit değildir. QLED olarak tanıtılan paneller ekrandaki renklerin aralığını ve canlılığını artıran Quantum Dot Katmanı ile birlikte gelir. QLED tüm LCD paneller arasında en iyisidir.

2- Parlaklık
LCD paneller LED arka ışık sistemine sahip oldukları için OLED modellerinden daha parlak görüntü verebilme eğilimi gösterir. Nitekim bir QLED panel OLED panele nazaran iki kat daha parlak olabilir ki bu da onu aydınlık ortamlarda bir şeyler izlemek için biçilmiş kaftan kılar.

3- Görüş Açısı
OLED ekranlar genellikle mükemmel görüntüleme açılarına sahiptir. Eksen dışı bakışlarda hafif renk kaymaları olsa da görüntü aşırı açılarda dahi önemli ölçüde kararmaz ve televizyona doğrudan bakmasanız bile renkler başarılıdır.

4- Yüksek Dinamik Aralık
Yüksek Dinamik Aralık ya da kısaca HDR ekran teknolojilerinde ileriye dönük bir adımdır. HDR teknolojisi size daha fazla ayrıntı daha zengin görüntü daha geniş renk gamı ve daha yüksek tepe parlaklığı sunar.

5- Ekstra Özellikler
Söz konusu şey televizyonlar olduğunda daha fazla para harcamak her durumda daha iyi görüntü alacağınız anlamına gelmez. Nitekim televizyonlar ekstra özellik bakımından çılgınca farklılıklar gösterebilirler. Asla kullanmayacağınız özelliklere para harcamaktan kaçınmak için bunlardan birkaçını tanımanız doğru olabilir.