Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Temp Dosyasında Virüs Alarmı Neden Olur Ve Çözümü Nedir?

https://mobil13.com.tr/author/manager
Bugün sizlere temp klasörü

Bugün sizlere temp klasörü nedir ? Neden sürekli virüs alarmı verir bunlardan bahsedeceğim.

Bilgisayarınıza giriş çıkış yaptığınızda sitelerde bulunan küçük resimleri çerezler kayıt altına alınıyor ve kullandığınız excel word gibi dosyaları açtığınız zaman bir yedeği oluşturuluyor ve bunlar saklanıyor saklanılan yere de temp klasörü denir.  Temp klasörünü sistem belli aralıklarla temizler bazende üçüncü parti yazılımlar kullanılarak temizliği sağlanır.

Bilgisayarınıza yüklediğiniz uygulamalar ya da açılan dosyalar kurulum aşamasında temp klasörünü kullanır bu yüzden de indirdiğiniz dosyalar ve uygulamalar da bu klasörü kullandığı için bu klasörde virüs olması çok normaldir. Temp klasöründe bulunan tüm verilerinizi temizleyebilirsiniz hiç bir zararı yoktur. Klasörün içinde ki tüm verileri ctrl+a ile seçin ve silin eğer silinmeyenler olursa muhtemelen onlar hala çalışan program ya da onların uzantıları olabilir o yüzden açık kalan tüm uygulamaları kapatın. Ya da gizli dosyaları göster ayarını açarak teker teker de silebilirsiniz.

Temp klasörünü virüs programlarını kullanarak taratın ki virüslü dosyalar karantinaya alınsın. Kullandığınız uygulamaları indirirken yükleme işlemi sırasında sürekli virüs kontrolünü yaparak indirin ki hep güvenli bir şekilde yüklemiş olun.

Temp klasörünü açmak için de win+r tuşlarına aynı anda basalım karşımıza çalıştır penceresi çıkacak oraya %temp% yazalım ve entere basalım. Temp klasörüne de bu şekilde ulaşabiliriz.