Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tik Tok Müziği Yasal Olarak Nasıl Kullanıyor?

Tik Tok uygulaması içerisinde

Tik Tok uygulaması içerisinde ki sayısız efektlerle gençlerin en sevdiği sosyal medya platformu hale gelmiştir. Gerek efektler olsun gerek müzikler olsun bu uygulama içerisinde eğlenceli videolar çekmenin en başlıca nedenidir. Tik Tok uygulaması içerisinde ki kısa müziklerle yapılan dudak senkronizasyon hareketleri neredeyse yeni akımlar haline gelmeye başlamış durumda. Peki tamamen müzikler üzerine kurulu olan bu uygulamada nasıl olur da telif hakkı yenmez. İşte bugün bu yazımızda sizlere bu uygulamada neden telif hakkı yenmediğini kısaca açıklayacağız.

Öncelikle belirtelim ki Tik Tok uygulamasını kullanan tüm kullanıcılar bu uygulama içerisinde ki tüm müzikleri videolarında dilediği gibi kullanmasında bir sakınca yoktur. Çünkü bu uygulama içerisinde bulunan müziklerin sahipleriyle anlaşmalar yapılıp telif ücretleri sürekli istikrarlı bir şekilde ödüyor. Bun ödeme seçeneğine baktığımız zaman net bir açıklama olmadığı için düzenin nasıl olduğu hakkında bir bilgimiz yoktur. Ancak düşündüğümüz zaman belirli şarkı sayısına göre belirli bir fiyat ödendiğini düşünüyoruz.

Bu düşüncemiz ne kadar doğru bilemeyiz. Çünkü bu tarz platformlarda ki ödeme işlemleri oldukça karışıktır. Ancak bu karışıklık sizi yani Tik Tok kullanıcılarını pek bağlamamaktadır. Sizi ilgilendiren kısım Tik Tok uygulamasındaki müziklerin telif hakkının ödenip ödenmemesidir. Bu ücretlerinde ödendiğini az önce yukarıda da belirtmiş olduk. Bu sebepten dolayı Tik Tok uygulamasındaki müzikleri dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.