Troller açıkçası mitolojik varlık olarak bilinir. Sosyal medya bir kahraman olarak bilinen tuaf bir durumdur. Bugün sizlere Trol nedir kimlere nedir? Bu konulardan bahsedeceğiz. İşte detaylar…
Trollemek ne demek?
Troll’ün aslında kesin bir anlamı olduğunu söyleyemeyiz. Disiplini yoktur. Herhangi bir kitaba uyma zorunluluğa da yok. Bu bakımdan trollemektir gibi kesin bir tanımda yapamayız. İnternet ortamında her şey trollenebilir. Yorumlar tartışmalar gibi bazı saldırılardan nasip aldığını söyleyebiliriz. Bu zihniyet aslında tartışmaların seyrini kolayca değiştirebilir ve konuları çok fazla saptırabilirler.
Trol kime denir trol ne yapar?
Twitter ve Facebook gibi ortamlarda kullanıcıların keyfini kaçırmak ve dışlamak gibi anlamsız konularla münakaşa ortamı yaratmak için var olan karakterler olarak bilinir. Tek amaçları ise insanları birbirine düşürmek oluyor. Bunun tüm özelliklerine baktığımızda ise zeki insanlar olarak daha çok dikkat çekerler.
Kaç çeşit trolleme yöntemi var?
Kategorilere ayırmak mümkün olmasa bile trolleme teknikleri aslında kafa bulunan temel üzerine kandırmak ve saptırmak olarak bilinmektedir. İfşa etmek de olabilir. İnsanları küfüre zorlayan zeminler inşa etmek gibi bazı alt dalları da bulunmaktadır.