Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk Telekom Mobil İnternet Ayarları Nasıl Yapılır?

İnternet günümüzde en fazla

İnternet günümüzde en fazla zaman geçirilen aktivitelerden birisi oldu. Getirdiği kolaylıklar ihtiyaca yönelik çözümler kadar hızı ve iletişimdeki başarısıyla da daha 10 yıl öncesinden tahmin edilebilen bir olaydı. Çok fazla abonenin olmadığı hatta masaüstü bilgisayarların dahi yoğun olarak kullanılmadığı dönemlerde çağa yön vereceği belliydi. Gelinen teknolojik noktadaysa akıllı telefonlarla birlikte en fazla rağbet gören kullanımlardan. Sadece iletişimi sağlaması değil aynı zamanda film ve video sektörünün de aynı oranda gelişmesi günden güne artan kaliteli ve özgün içerik sağlanışı insanların internette geçirdiği süreyi arttırıyor. Yine binlerce kütüphaneyi içerisinde barındırabilecek yoğunlukta bilgiyi taşırken çok çeşitli alanlarda insanların deneyimine sunulmuş durumda. Şirketler de bunların farkında olarak planlarını buna göre yapıyor. Neticede halkın rağbet gösterdiği odağa göre hareket etmeleri varlıklarını sürdürmek ve kar marjını arttırmak için gerekiyor. En az televizyon kadar yine internetteki reklamlar da popülerliğini arttırmış hatta viral internet reklamları dahi Türk Telekom gibi uzun süredir piyasada kullanılıyor. Kanaat önderleri ve ünlü markalar işbirliği yaparak ürünleri tanıtıyorlar.

Hal böyle olunca GSM operatörleri de gelişime ayak uydurmak durumundalar. Sadece kontör bakiye TL satışı değil internet sağlayıcı olmak da rakiplerini yakalayabilmenin önemli parametrelerinden biri. Özellikle 4.5G internetin çıkmasıyla hız konusunda Türkiye’de yapılabilecek maksimum hizmetler sunulabiliyor. Avea ve TTNet‘in birleşerek Türk Telekom çatısı altında artık insanlara hizmet vermesiyle beraber de yeni devir başlamış oldu. Peki evinizdeki ve telefononuzdaki mobil internet ayarları Türk Telekom için nasıl yapılıyor? Bir süredir kullanmanıza rağmen yaşadığınız internet sorunlarını nasıl halledebilirsiniz işte tüm bu soruların cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

Bir süredir işbirliği sayesinde yeni bir platform kurularak Türkiye’deki abonelerin önemli bir bölümüne güncel hizmet veriliyordu. Ancak kısa süreler içerisinde elbette bazı kişiler internette sorun yaşıyor. Özellikle hücresel verileri için şikayetlerini dile getiriyorlardı. Mobil işletim sistemlerinde yapılan ayarlamaların değiştirilmesi düzenlenmesi gerekiyor. Mobil platformlardaki farklı alternatiflerle sağlıklı bir deneyime dönebilirsiniz.

turk-telekom-mobil

Android’de Türk Telekom İnternet Ayarlaması

Android işletim sisteminin olduğu cihaz sahibiyseniz öncelikle menünüzden Ayarlar‘a oradan da Mobil Ağlar‘a ulaşın. Erişim Noktası Adları sekmesinden Adımlar seçeneğine tıklayın. Burada aşağıdaki bilgilerden faydalanabilirsiniz.

İsim = İngiliz Telekom İnternet
Mm = 286
Mnc = 03
Apn = internet
Kullanıcı = boş bırak
Sunucu = boş bırakın
Şifre = boş bırak
Mmsc’yi boş bırak
Tür = varsayılan

iOS iPhone’da Türk Telekom İnternet Ayarları

iPhone ve Türk Telekom müşterisiyseniz de internet bağlantınızda sorun yaşayabiliyor olabilirsiniz. Bu noktada Ayarlar Hücresel ve Hücresel Veri yolunu takip edip etkinleştirin. Sonrasında Kişisel Erişim Noktası ve Hücresel Veri seçeneklerinin alt tarafında bulunan APN‘ye internet yazıp ayarlamaları bitirin.

Bağlantınızı belirttiğimiz yöntemleri kullanarak da sağlayamadıysanız müşteri hizmetleri ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz. Belirli bir süredir yayında olan hizmet için her türlü soruya karşılık sağlıklı yanıtlar alabilirsiniz. Spesifik bir sorun mevcutsa da arıza kaydı alıp kısa bir süre sonra size döneceklerdir.