Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

UETS Nedir?

Tebligat üzerinden yapılan değişiklikler

Tebligat üzerinden yapılan değişiklikler KEP adında olan kayıtlı elektronik postalara adli ve idari tebligatların gönderilmesi belirtildi. Tebligat için artık Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi adresleri UETS (Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi) adresi kullanılacak. Peki UETS kullanmaya başlamak için yapmanız gerekenler konusunda bilgi vereceğiz.

Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi kelimelerinin baş harflerinden UETS alınmakta. UETS sayesinde doğayı korumak adına kağıt israfının önüne geçilmesi ve ulaşım masraflarının en aza indirilmesi hedefler arasında yerini alıyor. UETS sayesinde postadaki gecikmelerden etkilenmeden tarafınıza tebligat çıkarılıp çıkarılmadığından haberiniz olur. e-Devlet portalı üzerinden tebligatlarınızı inceleyebilirsiniz. Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi sayesinde gönderilen tebligatı hiç açmazsanız 5 gün sonra otomatik olarak tebliğ edilmiş sayılıyor.

Bazı kişiler e-Devlet’e sürekli girmediğini belirtiyor haberiniz olmadan zaman aşımına girerseniz ne olacağı merak eden birçok kullanıcı bulunmaktadır. Ulusal Elektronik Tebligat Sistemine girdiğiniz zaman e-mail ve GSM no bilgisi sayesinde size gelen tebligat kısa mesaj yolu ile ya da e-posta bildirimi ile geldiği için tebligatları fark etmeme gibi bir durum söz konusu değildir. Başvurular ise etebligat.gov.tr adresi üzerinden elektronik olarak yapılabiliyor.