Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Viber’de Birisi Nasıl Engellenir?

Viber akıllı telefonlarda kullanılan

Viber akıllı telefonlarda kullanılan internetle çalışan mesajlaşma uygulamasıdır. Uygulamanın çoğu özelliği WhatsApp’la benzerdir. Viber uygulamasında da mesajlaşma görüntülü ve sesli sohbet engellemek gibi pek çok özellik mevcuttur. Bugün bu yazımızda bir kullanıcıyı engellemeyi ele alacağız.Rahatsız olduğunuz yada sizi rahatsız hissettiğini düşündüğünüz insanları kolaylıkla engelleyebilirsiniz. Ancak bu hassas bir konudur. Çünkü engellediğiniz kişiyi tanıyorsanız ileri de yüz yüze geldiğiniz zaman mahcup olabilirsiniz.

İlk olarak bir kişiyi engellediğiniz zaman ne olacağı hakkında kısaca bilgi verelim. Engellediğiniz kişi artık size mesaj atamayacak ve sizi sesli yada görüntülü bir şekilde arayamayacak. İkinci olarak profilinizde yaptığınız değişikliklerden haberdar olmayarak sizin çevrimiçi olup olmadığınızı da göremeyecek. Aynı zamanda engellediğiniz kişi yine sizi Viber de herhangi bir gruba alamayacak. Fakat engellediğiniz kişi ile aynı gruptaysanız bu kişi yazdığınız mesajları görecektir.Bu durumlar yüzünden engellediğiniz kişi sizi arayıp yada mesaj attığı zaman engellediğinizi anlayabilecektir.

Şimdi rehberinizde bulunan kişiyi nasıl engelleyeceğinizden bahsedelim. Öncelikle cihazınızdan viber uygulamasını açın. Daha sonra ayarlara giderek orada gizlilik ayarlarına tıklayın. Gizlilik ayarlarında karşınıza engellenenler listesi çıkacaktır. Engellenenler listesine girdiğiniz zaman sağ üst köşe de ‘+’ sembolünü göreceksiniz. Bu sembol ekle anlamına gelmektedir. Ekleye basarak engellemek istediğiniz kişiyi seçip üzerine basmanız yeterli olacaktır.

Bu işlemi yapmak uzun sürecek gibi geliyorsa daha kısa bir yöntem mevcuttur. İlk olarak Viberi açın ve sohbet penceresinde engellemek istediğiniz kişiyle olan sohbetinize girin. Burada ekranın sağ üst kısmında bulunan üç dikey noktaya basarak sohbet bilgilerini seçin. Sohbet bilgilerinden bu kişiyi engelleye basarak işleminizi kolaylıkla tamamlamış olursunuz.