Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Video Boyutu Küçültme

https://mobil13.com.tr/author/manager
Telefonumuzda depolama alanını en

Telefonumuzda depolama alanını en çok işgal eden dosya türleri videolardır. Videoların boyutları çok büyük olduğu için cihazımızda çok yer kaplarlar. Her ne kadar onları temizlesekte yerine yenisi gelmektedir. Çözüm olarak ise video boyutlarını küçültmeyi öneriyoruz. Peki bunu nasıl yaparız?

Video boyutlarını küçültmek için Handbrake uygulamasını kullanmanızı öneriyoruz. Bunun için öncelikle bu uygulamayı https://handbrake.fr/downloads.php indirin. Daha sonra bu uygulamayı açın. Dosya Gezgininden istediğiniz bir videoyu indirin ya da klasörlerden yüklemek istediğiniz videonuzu seçin. Ardından ”gözat” diyerek videonuzun kaydedileceği alanı belirleyin.

Şimdi videonuzun boyutu ve kalitesiyle ilgili değişikler yapabilirsiniz. örneğin bir ön ayar değiştirmek istiyorsanız ön ayarlar menüsüne tıklayın ve karşınıza çıkan seçeneklerden size uygun olanı değiştirmek istediğiniz seçin. Videoları küçültmek için ”çok hızlı 730p30” iyi bir seçim olacaktır. Bu da 30 kare demektir. Kare hızının değiştirilmesi tahmin edebileceğiniz gibi dosya boyutunu etkileyecektir. Bir ön ayar seçtikten sonra ”kodlamaya başla” diyeceksiniz ve uygulama videonuzu işlemeye başlayacaktır. Videonuzun kaydedildiği bölümü açın ve kaydediliş videonuza bakın. İşte küçültülmüş boyuttaki videonuzu şimdi istediğiniz şekilde paylaşabilirsiniz.