Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

WhatsApp çalışmıyor? İşte yapmanız gerekenler!

WhatsApp’ın Android cihazınızda çalışmamasının

WhatsApp’ın Android cihazınızda çalışmamasının birkaç olası nedeni vardır . Neyse ki hepsi nispeten hızlı bir şekilde sabitlenebilir. Uygulama kilitleniyorsa mesaj gönderemezsiniz veya başka bir sorunla karşılaşıyorsanız uygulamayı yeniden başlatıp tekrar çalıştırmak için aşağıdaki ipuçlarını takip etmeniz yeterlidir.

Birinci adım: Sorunu daraltın

Eğer WhatsApp Android telefon çalışmıyor yapmanız gereken ilk şey sorun yan veya WhatApp en açık olup olmadığını kontrol etmektir. Bunu WhatsApp’ın hangi ülkelerde olduğunu ve hangi ülkelerde olduğunu bildiren web sitelerinden birini ziyaret ederek yapabilirsiniz. Bu web sitelerinden birkaçını aşağıdaki linklerden inceleyebilirsiniz:

Bir veya tüm web siteleri hizmetin ülkenizde olduğunu iddia ediyorsa yapabileceğiniz fazla bir şey yok ancak WhatsApp sorunu çözene kadar bekleyin. Ne yazık ki kesintiler Facebook YouTube ve Twitter gibi diğer popüler servislerin yanı sıra WhatsApp için nadir değildir .

İkinci adım: İnternet bağlantınızı kontrol edin

WhatsApp kesintisi hakkında herhangi bir rapor bulunmuyorsa sorun sizin tarafınızdan yapılmalıdır. Bunu denemek ve düzeltmek için yapılacak ilk şey bu durumda internet bağlantınız olan temelleri kontrol etmektir. Bunu yapıp yapmadığını görmek için Wi-Fi’nizi kapatıp tekrar açın. Şanssız? Ardından internette rastgele bir web sitesini ziyaret etmeye veya bir YouTube videosu oynatmaya çalışın böylece bağlantınızla ilgili bir sorun olup olmadığını görebilirsiniz.

İnternete hiç erişemiyorsanız yönlendiricinizden çok uzakta olabilir veya Wi-Fi ile ilgili başka sorunlar yaşıyor olabilirsiniz. Onları nasıl düzeltebileceğimize dair özel yayınımıza göz atabilir ya da hemen WhatsApp’a erişmek için mobil verilere geçebilirsiniz. Sorun çözüldü!

Üçüncü adım: Durmaya zorla ve önbelleği temizle

WhatsApp hala çalışmıyorsa bir kuvvet durdurma gerçekleştirmek ve cihazınızdaki önbelleği temizlemek sorunu çözebilir. Zorla durdurma temelde uygulama için Linux işlemini durdurur ve önbelleğinizi temizlemek uygulamanın depoladığı geçici dosyalardan kurtulur.

Durma kuvvetine daha derine dalmak ve önbellek işlemlerini temizlemek istiyorsanız kendi Gary Sims tarafından hazırlanan konuyla ilgili özel bir yazıya sahibiz – buraya göz atın . Ayrıca makaleyi izleyebileceğiniz ve yukarıda izleyebileceğiniz bir videomuz da var.

Zorla durma gerçekleştirmek için cihazınızın ayarlarına gidin ve Uygulamalar üzerine dokunun . Ardından WhatsApp’ı bulana kadar aşağı kaydırın açın ve Zorla durdurma düğmesine yukarı dokunun . Önbelleği temizlemek için aşağıdaki Depolama seçeneğine dokunun ve ardından Önbelleği temizle seçeneğini seçin . Tamamlandıktan sonra WhatsApp’ı başlatın ve şimdi olması gerektiği gibi çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Dördüncü adım: WhatsApp’ı güncelleyin veya yeniden yükleyin

WhatsApp ile ilgili sorununuz uygulamadaki bir hatadan kaynaklanıyor olabilir. Yapılacak en iyi şey başlığı ile son sürüme güncellemek için Play Store’da bantlama Benim uygulamalar ve oyunlar taping sonra seçeneği ve Güncelleme WhatsApp yanındaki düğmeye – Sunulursa.

Bu işe yaramadıysa veya güncelleme mevcut değilse en iyi tercihiniz uygulamayı cihazınızdan silmek ve yeniden yüklemek. Bunu nasıl yapacağınızı bildiğinizden eminim ancak bir Android acemi iseniz buraya tıklayarak uygulamaları nasıl sileceğinizi öğrenmek için kılavuzumuza göz atabilirsiniz .

Beşinci adım: VPN’i kapatın

VPN’ler harika. Kimliğinizi çevrimiçi olarak gizlemenizi Netflix gibi hizmetlerdeki bölgesel içerik kısıtlamalarını atlamanızı ve kullanılamadığı ülkelerde WhatsApp’a erişmenizi sağlar. Ancak bir VPN WhatsApp’ın sizin için çalışmamasının nedeni de olabilir.

VPN’leri açtıklarında ve bir sürü başka sorun yaşadıklarında WhatsApp üzerinden arama yapamadıklarını iddia eden kullanıcıların raporlarına rastladım. Bu yüzden WhatsApp’a erişmeye çalışırken bir VPN’niz açıksa sorunu çözüp çözmediğini görmek için kapatmanız yeterlidir.

İşte size – WhatsApp ile ilgili sorunlar yaşıyorsanız atmanız gereken beş adım var. Umarım onlardan biri senin sorununu çözdü. Başka bir WhatsApp düzeltmesi bulduysanız yorumlarda bize bildirin!