Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Win10 İşletim Sistemi Sürücünüzü Sıkıştırın Ne Demek?

Bu yazımızda yeni işletim

Bu yazımızda yeni işletim sistemi Windows 10’da işletim sistemi sürücünüzü sıkıştırın yazısının ne anlama geldiği konusunda bilgi vereceğiz. Bilgisayarda kapasite alanı yani diskler zaman içerisinde internette girdiğiniz de ya da program yüklediğiniz zaman disk bir şekilde dolar. Diskte yer açın uyarısını disk sistemi olan NTFS formatında tüm dosyaları sıkıştırmaktadır.

İhtiyaç duyulduğu zaman bu dosyalar açılır ve tekrar sıkıştırılır. Disk alanı dolmaya başladığında ise disk temizleme işlemini sıklıkla gerçekleştirmeniz gerekiyor. İşletim sistemi kurulu olan gelen ‘C‘ kısmında ‘özellikler’ alanına gelerek ‘genel’ sekmesi üzerinden ‘diski temizleme’ kısmına basın. İşletim sistemi sürücünüzü sıkıştırın uyarı mesajı karşınıza çıkacaktır.

Disk alanı yer açmak için sıkıştırın mesajını atacaktır. Disk temiziği için de karşıdan yüklenen program dosyaları geçici internet dosyaları Direct x gölgelendirici önbelleğiKarma gerçeklik Onedrive dosyaları Geri dönüşüm kutusu Geçici dosyalar İndirilen dosyalar Küçük resimler Sistem dosyalarını temizleme gibi dosyaları silerek yer açmanız mümkün olacaktır. Bu konu üzerinden merak ettiğiniz soru ve görüşlerinizi yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.