Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Windows 10, Skype Kamera Çalışmıyor Sorunu!

Skype kişisel amaçlı ya

Skype kişisel amaçlı ya da iş amaçlı kullanılan en iyi görüntülü konuşma programıdır. Skype üzerinden konuşmalar kaliteli bir şekilde gerçekleşmektedir. Ancak Skype kamerasında sorun olabilir ve bazen kameranız çalışmayabilir. Bu yazımızda sizlere bu konuda yardımcı olacağız ve Skype kamera çalışmıyor sorununu nasıl çözeceğiniz hakkında bilgi vereceğiz.

İlk olarak web kameranızı kontrol edin. Windows 10 işletim sisteminizde farklı bir kamera kullanıyorsanız web kamerasının doğru bir şekilde takılı olduğundan emin olun. Web kameranızdan kaynaklı olarak sorun yaşıyorsanız bu sorunu web kamerasını çıkarıp takarak çözüme kavuşturabilirsiniz. Ayrıca kamerada olan sorununuzu anlamak için de farklı bir bilgisayarda deneme yapabilirsiniz.


Dizüstü ya da masaüstü bilgisayarlarda Skype uygulamasında kamera erişimi olmamasından dolayı kameranız çalışmayabilir. Bu nedenden dolayı Windows 10 işletim sistemine sahip olan bilgisayarınızda kamera erişiminin olup olmadığını kontrol edin. Sorunu çözmek için de Skype uygulamasını güncelleyin. Güncelleme yapmamanızdan dolayı hata ile karşılaşabilirsiniz.

Ayrıca en son Windows sürümünü kullanmanız gerekiyor. Skype’ta bulunan kamera sorununu çözmek için güncelleme yapabilirsiniz. Başka bir çözüm yöntemi için başlat menüsüne sağ tıklayın. Ardından“Aygıt Yöneticisi”ne tıklayın. Kamera yazısını bulun ve “Cihazı devre dışı bırak” seçeneğine tıklayın. Daha sonra Kamera alanına tekrar sağ tıklayın karşınıza çıkan pencere üzerinden “Cihazı etkinleştir” seçeneğine tıklayarak sorunu düzeltebilirsiniz. Anlattığımız adımları uygulayarak Skype uygulamasında kamera çalışmıyor sorununun üstesinden gelebilirsiniz.