Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Windows 10’da “Dosya Gezgini Yanıt Vermiyor” çözümü!

https://mobil13.com.tr/author/manager
Dosya gezgini Windows 10

Dosya gezgini Windows 10 işletim sisteminde kaydedilen dosyalara bakmak için bir araç olarak geliyor. Belli bir dosyayı acilen kullanmanız gerektiği anlarda  “Dosya Gezgini yanıt vermeyi durdurdu” gibi bir hata ile karşılaşmanız mümkün. İşte detaylar…

Windows 10 çıktığı günden bu yana Windows Gezgini’ni Dosya gezgini adında karşımıza çıkardı. Bugün ise sizlere Windows 10 işletim sistemine sahip bilgisayarınızda “Dosya Gezgini Yanıt Vermiyor” sorunu nasıl çözebileceğinizi anlatacağız.

Bilgisayarı Yeniden Başlat

İlk olarak bilgisayarı yeniden başlatmanız sorununu çözebilecek bir madde olduğunu belirtelim. Hemen sizlerde  “Alt + F4” klavye kısayolu ile sistemi yeniden başlatabilirsiniz.

Windows 10’u Güncellemesi

Windows’ta birçok hata olması şaşırtmıyor artık. Bu bakımdan yeni gelen güncellemeler hata giderici özelliğe sahip olabileceği için sistemi güncellememiz gerekiyor. Hatayı çözmek adına  “Windows + I” klavye kısayolu ile “Windows Ayarları” penceresini açın. Windows Ayarları penceresinde bulunan “Güncelleştirme ve Güvenlik” seçeneğine tıklayın. Daha sonra “Güncelleştirmeleri denetle” butonuna tıklayın ve  “Şimdi indir ve yükle” yazısına tıklayın ve güncellemeyi başlatın.

Sabit Sürücüde Yer Olması Şart

Sabit sürücülerinizin çok dolu olmasıda bu soruna neden olabilir. Sizlerde gereksiz dosyaları silin. Yada USB flaşa atarak depolama alanı açın.

Windows Gezgini’ni Yeniden Başlatın

Arka planda çalışmakta olan Windows Gezginini yeniden başlatmanız da fayda olacaktır. Görev yöneticisini açmamız gerekiyor. Bunun için  “Ctrl + Shift + Esc” klavye kısayolunu kullanın. İşlemler sekmesinde yer alan Windows Gezgini‘ni bulun sağ tık yaparak  “Yeniden Başlat” seçeneğine tıklayın.

Ardından “İşlemler” sekmesinde manuel olarak “yeni görev çalıştır” daha sonra “Explorer” yazın ve tamam diyin.