Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Windows 8’den Windows 7’e dönüş yapma

Windows 8’den Windows 7’ye

Windows 8’den Windows 7’ye geri dönün

Windows 7’nin Windows 8 ile birlikte verilen bir bilgisayara veya dizüstü bilgisayara nasıl yükleneceğini açıklıyoruz.

Windows 8 Pro’dan Windows 7’ye düşürmek oldukça kolaydır ancak düz Windows 8 kullanıyorsanız bir Windows 7 anahtarı satın alıp yüklemeniz gerekir. Bu ucuz bir seçenek değildir ancak Microsoft Windows 8’in tüketici sürümüyle düşürme hakları sunmamaktadır. Bu bağlamda Windows 8 Pro veya kırılgandır.

Diğer kısıtlamalar arasında Windows 8 Pro’yu yalnızca Windows 7 Pro ya da Windows Vista Business’a indirgeyebilirsiniz. (Temelde Microsoft Windows 7 PC filosuna sahip işletmelerin neden tüm sistemlerinin aynı işletim sistemini kullanması için yeni PC’leri düşürmek isteyebileceğini anlıyor ancak tüketicilerin düşürmesini kolaylaştırmak istemiyor.)

Burada Windows 8 Pro’dan Windows 7 Professional’a nasıl düşürüleceğini açıklıyoruz. Tüketici Windows 8 PC’yi düşürmek için bir Windows 7 DVD’si satın almanız gerekir ancak aksi takdirde adımlar aynıdır. Tabii ki bir tüketiciyseniz ve bir Windows 7 DVD’si satın alıyorsanız bunun yerine Windows 7’yi bir bölüme kurmayı ve Windows 8’i korumayı tercih edebilirsiniz.

Windows 8 Pro nasıl Windows 7’ye düşürülür?

Windows 7 kurulum diskine ihtiyacınız olacak. Elbette satın alabilirsiniz ancak sürüm düşürme haklarıyla sadece bir Windows 7 DVD veya USB çubuğuna ve Windows 8 Pro etkinleştirme anahtarınıza ihtiyacınız var. Windows 8 Pro’dan Windows 7 Professional’a geçiyorsanız yeni bir lisans anahtarına ihtiyacınız olmayacak ancak Windows 7 yüklendikten sonra tek kullanımlık bir etkinleştirme kodu almak için Microsoft’u aramanız gerekecek – Windows 7 çevrimiçi olarak etkinleştirilmeye çalışılıyor yerel bir Aktivasyon Desteği telefon numarası getirir.

Ayrıca tüm önemli sürücülere sahip olduğunuzdan emin olmanız gerekir. Windows 8’de Aygıt Yöneticisi’ni açın (Windows ve X’e basın ardından Aygıt Yöneticisi’ni seçin). Şimdi her bir cihazı tüm bileşenlerin bir listesi bulunana kadar genişletin sonra bunları yazın veya ekran görüntüsü alın. Her şey için üretici ve model numaralarına ihtiyacınız vardır ancak en kritik üç bileşen ekran bağdaştırıcısı ağ bağdaştırıcısı ve işaretleme aygıtıdır (normal bir fare dışında bir şey kullanıyorsanız).

Artık her bileşen için sürücülere ihtiyacınız var. Her bileşenin destek sayfalarını web’de arayın ve indirin. Sonra bunları bir USB sürücüsünde saklayın.

Daha sonra Windows 8 Pro PC’nize yüklediğiniz tüm Windows olmayan yazılımları yedeklemeniz gerekir. Olasılıkla muhtemelen yeni olan bir bilgisayarı düşürmek istemeniz durumunda çok fazla yükleme yapmama ihtimaliniz var. Ayrıca tüm dosyalarınızı yedeklemeyi de unutmayın. Düşüş yıkıcı – PC’nizdeki her şeyi kaybedeceksiniz.

Tüm dosyalarınızın harici olarak depolanmasını ayrıca tüm yazılımlarınızın disklerini ve kodlarını olmasını istersiniz. Ayrıca yeni sisteminize Windows 8 uygulamaları yükleyemeyeceğinizi unutmayın. Ayrıca bir Windows 7 diski ve bir aktivasyon anahtarına ihtiyacınız olacak.

Windows 8 Pro nasıl Windows 7’ye düşürülür: yükleme

Bilgisayarınızı Windows 7 diskten önyükleme – muhtemelen diski sürücüye yerleştirmeniz ve önyükleme işlemi sırasında F2 veya başka bir tuşa basmanız gerekir.

Dürüst olmak gerekirse bu yapılan tüm ağır yükler. Windows 7 yükleyici sizden coğrafi konumunuz gibi ayrıntılar isteyecektir. Komutları takip edin. Windows 7 yükleninceye kadar sistem birkaç kez yeniden başlatılır.

Şimdi USB veya CD’ye kaydettiğiniz tüm sürücüleri yeniden yüklemeniz gerekiyor. Ardından kenara ayarladığınız yazılımı yeniden yükleyin ve dosyalarınızı yükleyin.