Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Windows Dizüstü Bilgisayarı Kablosuz Erişim Noktasına Dönüştürme

https://mobil13.com.tr/author/hafize
İnternete bağlı olmak günümüzde

İnternete bağlı olmak günümüzde tüm mobil cihazlarımız için bir zorunluluktur. Ancak ister evde ister dışarıda olun kitinizin her biti için en iyi sinyali almak her zaman mümkün değildir. Bir çözüm dizüstü bilgisayarınızı bir Wi-Fi etkin noktasına dönüştürmektir. Wi-Fi’nin ölü bölgelere sahip olabileceği büyük evlerde ve ofislerde bir sıcak nokta normalde bağlanamayan bazı cihazlara erişim sağlayabilir.

Dizüstü bilgisayar erişim noktanız dışarıdayken de kullanışlı olabilir. Herkese açık bir Kablosuz ağa bağlanmak için ödeme yaptıysanız diğer cihazlarınızı veya arkadaşlarınızın bilgisayarlarını bağlamak ve bundan en iyi şekilde yararlanmak için dizüstü bilgisayarınızı kullanabilirsiniz.

Windows 10’da Mobil Erişim Noktası adı verilen bir özellik dizüstü bilgisayarınızın Wi-Fi bağlantısını kullanan hızlı bir ağ kurmayı çok kolaylaştırır ve sekiz cihaza kadar web’e erişim sağlar.

Wi-Fi veya ethernet bağlantısı ile çalışır ve kullanımı kolaydır bu nedenle Windows PC’yi Wi-Fi etkin noktasına nasıl dönüştürebileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

Windows 10’da Mobil Erişim Noktası’nı kullanma
Mobil Erişim Noktası özelliği sayesinde bir Wi-Fi etkin noktası oluşturmak basittir. Her şeyden önce Başlat Menüsü’ne gidin ve Ayarlar> Ağ ve İnternet> Mobil hotspot’u seçin .

Ana bölmede bir dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız büyük olasılıkla WiFi görüntüleyecek veya muhtemelen bir ethernet aracılığıyla PC’yi doğrudan yönlendiriciye bağlayanlarınız için Kablolu görüntülenecek olan İnternet bağlantımı paylaş başlıklı bir açılır menü var. kablo. Bir masaüstü kullanıyorsanız ve Mobil Erişim Noktası seçeneği gösterilmiyorsa bu büyük olasılıkla makinenizin bir Wi-Fi adaptörü olmadığı anlamına gelir bu nedenle Mobil hotspot özelliği devre dışı bırakılır.

Yeni Project Athena Windows 10 dizüstü bilgisayarlarından birine sahipseniz modelinizde bu özellik varsa LTE için bir seçenek de görebilirsiniz. Bunu bir sıcak nokta için kullanmayı planlıyorsanız planınızda ne kadar veri olduğunu bildiğinizden emin olun ve kullanımı izleyin böylece yanlışlıkla kafede YouTube videoları akışını kullanmayın.

Etkin noktanız için kullanmak istediğiniz bağlantıyı seçin ardından yeni bir ağ adı ve şifre eklemek için Düzenle düğmesini tıklayın. Bu PC’nin kullandığı oturum açma ayrıntılarını değiştirmez bunun yerine PC’nizden diğer cihazların etkin noktaya oturum açması gereken yeni bir sanal bağlantı oluşturur.

Bunu yaptıktan sonra son adım Mobil erişim noktası ayarlarının üstünde bulacağınız diğer cihazlarla İnternetimi paylaş bağlantısını açmaktır.

Artık PC’nizdeki ağa bağlanmak için telefonunuzu tabletinizi veya diğer internet özellikli cihazlarınızı kullanabilirsiniz. Cihazınızdaki Wi-Fi ayarlarını açın oluşturduğunuz ağın adını arayın şifreyi girin ve kendinizi çevrimiçi bulmalısınız.

Kullanıcıların İnternet bağlantımı diğer cihazlarla paylaş seçeneğine geçiş yaptıklarında bilgisayarlarının Kablosuz bağlantıyı açamayacaklarını bildirdikleri Mobil erişim noktası ayarında sorun yaşadıklarını gördük . Bu hatanın çözümleri farklı sistemlerde değişiyor gibi görünüyor bazı insanlar Bluetooth’u kapatmanın sorunu çözdüğünü gösteriyor. Bu sorunla karşılaşırsanız cevabı olabildiğince hızlı bulmak için hem hatayı hem de bilgisayar modelinizi Google’a öneririz.

Windows 7 veya 8’de kablosuz hotspot nasıl kurulur?

Windows 7 altında Internet bağlantınızı geçici bir ağın parçası olarak paylaşmak nispeten kolaydı. Bu işlev Windows 8’de hala mevcut olsa da yapılandırılması çok daha zordur. Bunun yerine etkin nokta ayarlayabilen bir yazılım parçası kullanabilirsiniz.

Başlamak için dizüstü bilgisayarınızın çevrimiçi olması gerekir. Ethernet kablosuyla modeme veya Wi-Fi ile bağlanabilir. Birkaç yazılım çözümü denedik ancak en kolayı Sanal Yönlendirici Yöneticisi.

Program Windows Vista 7 ve 8 üzerinde çalışır – ve diğer benzer araçların aksine kullanıldığında herhangi bir ekstra araç çubuğu adware yüklemez.

Kurulduktan sonra etkin nokta için yeni bir Ağ Adı (SSID) ve parola girebilirsiniz. “Paylaşılan Bağlantı” menüsünden Kablosuz Ağ Bağlantınızı seçin. Son olarak “Sanal Yönlendiriciyi Başlat” a tıklayın.

Etkin noktanın adı artık Wi-Fi özellikli cihazlarınızın ağ ayarlarında görünmeli ve girdiğiniz şifreyi kullanarak bağlanabilmeniz gerekir.