Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Windows klasör simgeleri nasıl değiştirilir?

https://mobil13.com.tr/author/manager
Bilgisayarınızda yer alan klasörlerin

Bilgisayarınızda yer alan klasörlerin simgelerini içeriklerine göre değiştirmek hepimizin hoşuna gidecek bir işlemdir. Bugün sizlere klasörlerin nasıl simgelerini değiştirebileceğinizi anlatacağız. İşte detaylar…

Klasörlerin simgelerini değiştirmek için ilk önce klasörün içeriğine göre Google Görseller’de arama yapmamız şart. Buna örnek verecek olursak eğer arama terimlerini kendiniz oluşturacaksınız. Ancak boyutların 512 x 512 256 x 256 ya da 128 x 128 px olan görselleri kullanmanızı öneriyoruz. Birçok sitede .ico kullanmanız gereklidir.

Elde ettiğimiz veya indirdiğimiz .ico formatına sahip görselleri bilgisayarımıza kaydedelim. Ve ardından değiştireceğimiz klasöre sağ tıklıyoruz ve sırayla Özellikler > Özelleştir > Simge Değiştir adımlarını takip ediyoruz. Tüm bu adımlardan sonra Gözet butonuna basalım ve indirmiş olduğumuz ico dosyasını seçip tamam diyelim. Ardından uygula butonuna basın ve hepsi bu kadar.

Sizlere bahsettiğimiz adımları uyguladıktan sonra klasörlerinizin simgesi değişecektir. Buna örnek verecek olursak eğer klasik olarak müzikler oyunlar programlar ve resimler klasörlerini değiştirerek daha güzel bir görünüm sağlayabilirsiniz.