Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Windows ve Mac bilgisayarda Pi işareti Nasıl Yapılır?

https://mobil13.com.tr/author/manager
Bu yazımızda sizlere pi

Bu yazımızda sizlere pi işareti veya pi sayısını nasıl klavyede yapabileceğinizi anlatacağız.

Konumuzda hem windows kullanıcıları hemde mac kullanıcıları için pi simgesinin nasıl oluşturulabileceğini açıklayacağız. Ama ilk olarak pi sayısı hakkında örnek verelim.

Pİ SAYISI NEDİR?

Pi sayısı bir dairenin çapına bölümünden çıkan sayıdır. Bu sayı her daire ile aynı değere sahip olduğu için daima sabit olarak karşımıza gelir. Pi sayısı matematik derslerimizde hatırlayabileceğiniz gibi 31416 olarak biliniyor. Bu sayıyı ise π sembolü ifade ediyor.

Özellikle mühendislik ve geometri için bir konu hazırlayacağımız zaman ister word ister excel veya diğer alanlarda pi sembolüne ihtiyaç duyuyoruz.

KLAVYEDE Pİ İŞARETİ NASIL YAPILIR?

Bilgisayar klavyesinde özel işaretleri oluşturmak için CTRL shift ve fn gibi alt ve alt gr tuşlarını kullanıyoruz. İlk olarak bugün sizlere ascii tablosundan pi sayısının simgesini oluşturmayı anlatacağız.

Pİ SEMBOLÜ ASCİİ KOD TABLOSU

Pi sayısının değeri ascii tablosunda 227 karşılığı olarak bilinir. Bunun için ALT+227 tuşuna beraber basarız. Kısacası ALT tuşuna basılı tutun ve 2+2+7 tuşuna sırayla basın.

Pİ İŞARETİ YAPMA KARAKTER EŞLEM TABLOSU

Başlat sekmesine açın ve donatımlar kısmında karakter eşlem tablosunu açın. Bunun daha kıyasolunu tercih edenler Windows tuşu ve R tuşuna beraber basarak çalıştır sekmesini açın ve açılan pencereye charmap komutunu yazıp entere basın.

Bilgisayar Başlat > Donatımlar > Karakter eşlem üzerinden açabileceğiniz gibi hızlı yoldan açmak için ise Windows Tuşu + R tuşuna birlikte basın “çalıştır penceresi” açılacaktır.

Kopyalayıp istediğiniz alana yapıştırabilirsiniz. π π π

MAC DE Pİ SAYISINI OLUŞTURMA

MAC kullanıyorsanız Option seçenekler tuşuna basın ve P tuşuna basın. Böylelikle π işaretini oluşturabilirsiniz.