Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Windows’da dosyalar nasıl yedeklenir

Dosyalarınızı yedeklemenin temellerini ve

Dosyalarınızı yedeklemenin temellerini ve neden sadece bilgisayarınızın sabit diskine yedekleme yapmamanız gerektiğini açıklıyoruz.

Dosyalarınızı yedeklemenin temellerini ve neden sadece bilgisayarınızın sabit diskine yedekleme yapmamanız gerektiğini açıklıyoruz. Ayrıca bkz: PC’nizi ve dizüstü bilgisayarınızı nasıl yedeklersiniz?

SORU: Windows 7’de “Dosyalarınızı Yedekleme veya Geri Yükleme” yi kullanmak ile web sitenizde Seagate veya Western Digital gibi özellikli bir taşınabilir dalış satın almak arasındaki fark nedir?

Bu bağlantıda açıklandığı şekilde Windows yedeklemesini kullanarak her şeyi ücretsiz olarak yedekleyebiliyorsanız taşınabilir bir sabit disk satın almanın amacı nedir ?

YARDIM CEVAPLARI Yukarıdaki yöntemi kullanarak dosyalarınızı yedeklemek önemli dosyalarınızın ek bir kopyasını korumanın iyi bir yoludur. Ancak bu yanlışlıkla silinmeye karşı koruma sağlayacak olsa da sabit sürücü arızası veya tüm PC’nizin çalınması gibi diğer yaygın veri kaybı nedenlerine karşı koruma sağlamaz.

Bağlandığınız sayfanın Notlar bölümü şu cevaba bir ipucu sağlar: “Dosyalarınızı Windows’un yüklü olduğu sabit sürücüye yedeklememenizi öneririz”

Verilerinizin yedek kopyasını orijinal dosyalar ile aynı sabit sürücüye kopyalarsanız bu sabit sürücü bozulduğunda ne olacağını düşünün; hem orijinal hem de yedek kopya kaybolacak ve verilerinizi kurtarmanın hiçbir yolu olmayacaktır.

Dosyalarınızı harici bir sabit sürücüye yedeklemek PC’nizin sabit sürücüsünün arızalanması durumunda yenisini satın alabileceğiniz ve ardından dikkatli bir şekilde yedeklenmiş verilerinizi harici sürücüden geri yükleyebileceğiniz anlamına gelir.

Harici sabit sürücünüzü PC’nizden uzak tutarsanız PC’nizin çalınması durumunda harici sabit sürücünün geride bırakılması ihtimali yüksektir. Bu verilerinizi yeni bir bilgisayara geri yükleyebileceğiniz anlamına gelir. Microsoft “bilgisayarınızdan ayrı yanmaz bir yer” önerir – bir arkadaşınızla veya komşunuzla ikinci bir kopyasını bırakmak daha güvenli olur.

Verilerinizi şirket dışında yedeklemek için daha uygun bir yöntem mevcut birçok bulut depolama hizmetinden birini kullanmak olacaktır. Ayrıca bakınız: En iyi 20 bulut depolama servisi

Bu yöntem çevrimiçi sunucuları güven altına almak için verilerinizi otomatik olarak yedekler ve verilerinize dünyanın herhangi bir yerinden erişebilmenizi sağlar. Çoğu zaman hareket halindeyken dosyalarınıza akıllı telefonlar ve diğer mobil cihazlar üzerinden de erişebilirsiniz.

Dosyalarınızı İnternet üzerinden yedeklemek çok daha uzun sürer ve maliyetler yedeklemeniz gereken verilerin hacmine bağlı olacaktır.

Bununla birlikte verileri çevrimiçi olarak ücretsiz olarak yedeklemenin birçok yolu vardır. Örneğin Microsoft’un SkyDrive hizmetine kaydolursanız 7GB boş depolama alanı elde edersiniz. Microsoft bunun yaklaşık 20.000 Office belgesi veya 7.000 fotoğraf depolamak için yeterli olduğunu önermektedir.

Ayrıca hizmeti arkadaşlara tavsiye ederseniz size ücretsiz olarak yükseltilebilecek 2GB’lık daha ücretsiz depolama alanı sağlayan Dropbox.com’u da kullanabilirsiniz.