Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Windows’ta CPU sıcaklığı kontrol etme

Birçok program yardımı ile

Birçok program yardımı ile CPU sıcaklığınızı kontrol edebilirsiniz. İşte Windows CPU sıcaklığı kontrol etme hakkında merak ettikleriniz.

CPU Nedir?

CPU bilgisayarınızın beyni olarak ifade edilebilir. Bu bilgisayar parçası tamamen bilgisayarınızı olumsuz yönde etkileme ve işlemciye zarar verme durumu söz konusudur. CPU ciddi bir yük altında ise yavaş ve donan bir bilgisayar kullanma durumu olabilir.

CPU sıcaklığını bazı durumlarda kontrol etmemiz elbette çok doğru olacaktır. CPU’nuz ne kadar sıcak çalışıyorsa o kadar kontrol etmeniz gerekecektir. Ve bunun için ücretsiz programlar bulunuyor.

CPU sıcaklığı kontrol etme!

SpeedFan gibi birçok ücretsiz program karşımıza çıkıyor. Ancak bugün biz Core Temp kullanıyoruz. Sizlerde bu programı google üzerinden indirebilirsiniz. Ancak ücretsiz olmasından dolayı kurulum sırasında bazı uygulamaları beraberinde kuruyor. Kurmasını istemiyorsanız kurulum ekranında seçili tikleri kaldırabilirsiniz.

Bu kısımda CPU’muz 100C olan maksimum değer ile üretilmiştir. Ancak sizinki daha düşük olabilir. Yani ortalama değerlerin 40-50 C olması gerekiyor. Sizlerinde ciddi bir CPU soğutucuya ihtiyacınız olabilir.

AMD’nin Ryzen serisinde özel uygulamalar yer alıyor. Bu uygulamalar ek bir uygulamaya ihtiyaç duymadan sıcaklığı gösteriyor ve hız aşırtma gibi seçenekler karşımızda yer alıyor.