Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Xbox One’da VPN nasıl kullanılır?

PC ve mobil cihazlarda

PC ve mobil cihazlarda olduğu kadar kolay değil ancak bağlantıyı iyileştirmek ve coğrafi kilitli içeriğe erişmek için Xbox One’ınızda bir VPN kurmanın ve kullanmanın bir yolu var. İşte nasıl yapılacağı.

VPN’ler hızlı bir şekilde bilgisayarlar dizüstü bilgisayarlar akıllı telefonlar ve tabletler için gerekli ve şaşırtıcı derecede yararlı bir araç haline geliyor. Her yerde korumalı bir internet bağlantısına hızlı erişim sağlarlar ve Xbox One ve PS4’te VPN uygulamaları olmamasına rağmen konsollarda VPN kullanmanın bir yolu var.

Diğer cihazlar kadar kolay olmasa da Xbox One’ınızda bir VPN kullanmanın yolları vardır – nasıl yapılacağını öğrenmek için okumaya devam edin.

Xbox One’ımda neden bir VPN kullanmalıyım?

Xbox One’ınızda VPN kullanmanın çeşitli yollarını çizmeden önce bunun neden iyi bir fikir olduğunu ele almalıyız .

Öncelikle VPN sağlayıcısının kalitesine ve VPN sunucusunun konumuna bağlı olarak çevrimiçi oyun oynarken gecikmede bir düşüş görebilirsiniz. Birçok VPN konsol kullanıcılarını trafiğinizi veri merkezleri arasındaki ‘sıcak noktalardan’ gönderen özel P2P ve oyun sunucuları üzerinden bağlayarak gecikmeyi azaltır.

Çevrimiçi oyununuzdaki gelişmelerin yanı sıra ülkenizde resmi olarak bulunmayan oyunlara da erişebilirsiniz.

Genel olarak konuşursak dünyadaki aynı gün başlatılan oyunlar zaman dilimlerindeki farklılık nedeniyle ilk önce Avustralya mağazasında görünecek. Ancak bir VPN kullanarak konsolunuzu Avustralya’da olduğunuzu düşünerek kandırabilir ve oyuna erken erişim sağlayabilirsiniz. Genel piyasaya sürülmeden yalnızca birkaç saat önce kullanıma hazır olacak ancak saatin gece yarısı başlamadan önce indirmesi ve hatta oynamaya başlaması yeterli olacaktır.

Oh ve diğer cihazlarda olduğu gibi bir VPN kullanmak Xbox One’ınızdaki Netflix’in beğenilerinden coğrafi olarak kilitlenmiş içeriğe erişmenize izin verebilir.

Wi-Fi yönlendirici ile Xbox One VPN’i kurma
Xbox One’ınızda VPN servislerini kullanmanın en kolay yolu ev Wi-Fi yönlendiricinize VPN’i ayarlamaktır. Şimdi bunu yapmanın iki yolu var. İlk seçenek yerleşik VPN hizmetleri için destek sunan bir Wi-Fi yönlendirici satın almaktır – bunlar çevrimiçi olarak ExpressVPN’in beğenilerinden edinilebilir . Kuşkusuz biraz pahalı olabilir ancak Xbox’ınızda ve ev Wi-Fi’nize bağlı diğer herhangi bir cihazda bir VPN kullanmanın en kolay yoludur.

Bu sizin için çok fazlaysa kendi VPN aboneliğinizi satın alın ve VPN ayrıntılarını Wi-Fi yönlendiricinize manuel olarak girin. Mesele hem yönlendirici markasına hem de VPN sağlayıcısına bağlı olarak adımların değişebileceği bu yüzden nasıl yapılacağı konusunda adım adım bir rehber sağlamak neredeyse imkansız.

Dışarıdaki VPN’leri seçtiğimizde NordVPN var ve internet sitesinde yönlendiricinize nasıl yardım etmesi gerektiği konusunda çok fazla bilgi var.

PC üzerinden Xbox One VPN’i kurma

Ev yönlendiriciniz aracılığıyla bir VPN kurmak bir seçenek değilse Xbox One’ınızı bir VPN’e bağlamak için PC’nizi de kullanabilirsiniz. Başlamadan önce bir Ethernet kablosuna PC’ye veya dizüstü bilgisayara Xbox One’ınıza ve elinizdeki aktif bir VPN aboneliğine ihtiyacınız olacak. Hangi VPN’yi seçeceğinizden emin değilseniz en iyi oyun VPN’lerimizin seçimine bir göz atın ancak NordVPN’i öneririz .

İstediğiniz VPN yazılımını PC’nize yükleyin.
Bir Ethernet kablosunu Xbox One’ınızın arkasına ve PC’nize takın.
Evinizdeki Wi-Fi ağınıza bağlanın (evet doğru okudunuz).
Bilgisayarınızda Denetim Masası> Ağ ve Paylaşım Merkezi’ni açın ve pencerenin sol tarafındaki Adaptör Ayarlarını Değiştir’i tıklayın.
VPN’nizin adını taşıyan simgeye sağ tıklayın ve Özellikler’e tıklayın.
Paylaşım sekmesini açın ve ‘Diğer ağ kullanıcılarının bu bilgisayarın internet bağlantısı üzerinden bağlanmasına izin ver’ seçeneğinin işaretli olduğundan emin olun.
Xbox One’ınızdaki internet bağlantısını test edin – her şey yolunda giderse artık bir VPN üzerinden Xbox One servislerine erişebilmelisiniz.

Mac üzerinden Xbox One VPN’i kurma

Peki ya PC yerine Mac kullanıyorsanız? Endişelenmeyin çünkü macOS yukarıdaki PC odaklı yönteme benzer bir şey sunar. Aynı öğelerin çoğuna da ihtiyacınız olacak – Ethernet kablosu Mac masaüstü veya dizüstü bilgisayar Xbox One ve etkin bir VPN aboneliği.

Seçtiğiniz VPN yazılımını Mac’inize yükleyin.

Xbox One ve Mac’inizin arkasına bir Ethernet kablosu takın.
Sistem Tercihleri> Paylaşma bölümüne gidin ve pencerenin solundaki listeden İnternet Paylaşımı’nı seçin.
‘Bağlantınızı paylaşın’ açılır menüsünden Wi-Fi’yi seçin.
‘Kullanılan bilgisayarlara’ listesinden Ethernet’in seçili olduğundan emin olun. Mac’inizdeki İnternete bağlanmak için bir Ethernet kablosu kullanıyorsanız bağlantınızı Wi-Fi kullanarak paylaşın.
İnternet bağlantınızın Mac ve Xbox One arasında paylaşılmasını sağlamak için listede İnternet Paylaşımı’nın solundaki kutuyu işaretleyin. Başarılı olursa yeşil bir simge görünecektir.
Mac’inizdeki VPN yazılımını açın ve seçtiğiniz sunucuya bağlanın.
Xbox One’ınızdaki internet bağlantısını test edin – adımları doğru uyguladıysanız şimdi Xbox One’ınızda bir VPN kullanıyor olmalısınız.

Şimdi bir VPN bağlı olduğunuzu neden bulamaz Xbox One’da klavye ve fare nasıl kullanılacağı için gerçekten yukarı oyun.