Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Xiaomi 14 Pro Tasarımı Sızdırıldı!

Xiaomi 14 Pro render

Xiaomi 14 Pro render görüntüsü internete sızdı. Akıllı telefonun önemli özellikleri ve detayları da böylece ortaya çıkmış oldu. İşte merakla beklenen Xiaomi 14 Pro modelinin tasarım ipuçları ve diğer özellikleri!

Çinli teknoloji devi Xiaomi kullanıcılarına son teknoloji bir cihaz daha sunmak için gün sayıyor. Birçok kişi Xiaomi 14 Pro ne zaman çıkacak fiyatı ne kadar olacak gibi sorulara yanıt beklerken bugün akıllı telefonun ilk görseli sızdırıldı.

ÇARPICI BİR EKRAN VE ULTRA İNCELİK: XIAOMI 14 PRO TASARIMI SİZLERLE!

Bugün paylaşılan bir görselle çarpıcı dört kavisli ekran ve ultra ince çerçevelere sahip olan Xiaomi 14 Pro birçok kişinin aklında somut bir hale geldi.

Ice Universe tarafından paylaşılan render görüntüsüne göre cihazın ekran tasarımı oldukça iddialı. Twitter hesabından paylaşılan resme göre cihazın ön tarafında dört taraftan eğimli bir ekran yer alacak.

Her tarafta neredeyse aynı olan ultra dar çerçevelerle Xiaomi 14 Pro’nun çarpıcı bir “tam ekran” efekti elde etmesi bekleniyor. iPhone 15 Pro’nun “çerçeveleri de daraltacak ancak dinamik adayı koruyacak” söylentileri ile karşılaştırıldığında Xiaomi 14 Pro’nun rakibinden daha üstün olduğu görülüyor.

Xiaomi 14 Pro teknik özellikleri ise şöyle olacak;

Çekirdek performans açısından Xiaomi’nin amiral gemisi serisinin her yıl en yeni nesil Qualcomm Snapdragon işlemciyi benimsediği düşünüldüğünde Xiaomi 14 Pro’nun üçüncü nesil Snapdragon 8 serisi ile donatılması doğaldır ve hatta küresel bir çıkış yapabilir.

Snapdragon 8 Gen 3 yonga seti tarafından güçlendirilecek ve dolayısıyla performansında kayda değer iyileştirmeler görülecek.

Adreno 750 GPU’nun yanı sıra 372 GHz CPU frekansına ulaşan büyük Cortex X4 çekirdeği büyük Cortex A715 çekirdeği ve küçük Cortex A515 çekirdeği ile Xiaomi 14 Pro etkileyici kıyaslama puanlarına sahip.

Pil kapasitesi açısından cihazın 5.000 mAh kapasiteli bir bataryaya 50 Watt kablosuz hızlı şarj desteğine sahip olacağı biliniyor. 90 Watt ve 120 Watt kablolu şarj seçeneklerinin olacağına dair söylentiler de var.

Xiaomi 14 Pro WLG High-Lens kameralar da dahil olmak üzere yükseltilmiş kamera modülleriyle gelecek. Ayrıca cihazın düz ekranlı ve kavisli ekranlı olmak üzere iki versiyonu olacak. Bu iki versiyonun farklı hızlı şarj hızlarını desteklemesi muhtemeldir. Xiaomi akıllı telefonun Kasım 2023 civarında piyasaya sürülmesi bekleniyor.