Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

XP Windows 10’a nasıl yükseltilir?

https://mobil13.com.tr/author/hafize
Bilgisayarınız veya dizüstü bilgisayarınız

Bilgisayarınız veya dizüstü bilgisayarınız hala Windows XP kullanıyorsa muhtemelen yükseltme zamanıdır. Windows 10‘a güncelleme seçeneklerinizi açıklıyoruz.

Windows XP hala birçok kişi tarafından seviliyor ve hala milyonlarca bilgisayar ve dizüstü bilgisayarda çalışıyor. Ancak artık Microsoft tarafından desteklenmiyor ve bu nedenle kalan güvenlik açıklıklarından yararlanabilecek virüs ve kötü amaçlı yazılımlara karşı risk altında.

Bu nedenle bilgisayarınız internete bağlıysa Windows XP kullanmak iyi bir fikir değildir ancak iyi bir virüsten koruma yazılımı yardımcı olmalıdır.

Bilgisayarınızın veya dizüstü bilgisayarınızın muhtemelen oldukça eski olduğu göz önüne alındığında yalnızca Windows’u yükseltmenin zamanı değil donanımın kendisi de olabilir – buna daha sonra başlayacağız.

Windows 10 Microsoft‘un en son sürümüdür ve ücretsiz Oluşturucu Güncelleştirmesi’nde yeni özellikler vardır .

Windows 10’a güncelleme yapmaya karar verirseniz dosyalarınızı ayarlarınızı ve programlarınızı yükseltmenin ve saklamanın yolu olmadığından temiz bir kurulum yapmanız gerekir. Bu Windows 10 ama XP’nin bir sınırı değildir: Windows 7’ye XP’den yükseltme yapmak isteseniz bile sabit diskinizi silmeniz ve yeniden başlatmanız gerekir.

Windows 10’un maliyeti nedir?

Windows 10 Home Microsoft’tan ve 119 Professional’dan £ 11999 tutarında bir ücretle 21999 TL tutarında geri koyacaktır . Bir indirme veya USB seçebilirsiniz.

Bununla birlikte teslimat için beklemede sakınca yoksa Windows 10 Home’u Amazon’dan 78 £ ‘a Pro sürümünü ise 112 £’ a alabilirsiniz .

Windows 10 incelememizi okuyabilirsiniz ancak sonuçta bunun kesinlikle Windows’un en iyi sürümü olduğu söylenebilir .

Windows XP’den yükseltmeli miyim?

Sık sık söylediğimiz gibi Windows’u yeni yüklediğinizde bilgisayarınızın hızının arttığına şaşırırsınız. Temiz bir sabit diskten başlamak Windows ile başlayan onu yavaşlatan ve değerli bellek kullanan hiçbir program birikimi olmadığı anlamına gelir.

Bir diğer harika yükseltme de bir SSD . Katı hal sürücüleri geleneksel sabit disklerden çok çok daha hızlıdır ve hurda yığını için tasarlandığını düşündüğünüz bir PC’ye yeni bir yaşam süresi verebilir. İşte bir SSD yükleme PC’nizdeki (veya bir SSD laptopunuza ).

Yedi yaşın üzerinde bir makineniz varsa parayı bir Windows 10 lisansına (ve bir SSD) tasarruf etmek ve parayı yeni bir dizüstü bilgisayara veya PC’ye koymak daha iyi bir fikir olabilir.

XP’den yükseltme yapsanız veya Windows 10’u çalıştıran yeni bir PC satın alsanız bile yapmanız gereken birçok neden var – en azından XP’nin artık desteklenmemesi ve bilgisayar korsanları ve virüslere karşı savunmasız olması. Artık Google Chrome’u da XP’de kullanamazsınız.

XP’yi Windows 10’a güncelleyebilir miyim?

Başta söylediğimiz gibi Windows 7 ve 8 ile mümkün olduğunca ‘yerinde’ yükseltme yapmak mümkün değildir. Temel olarak sabit diskinizi silmeniz ve sıfırdan başlamanız gerekir.

Yani bu mümkün ama özellikle uygun veya kolay değil.

Başlamadan önce saklamak istediğiniz her şeyi harici bir sabit sürücüye USB flash sürücüye veya bulut depolama hizmetine kopyalamanız gerekir. Dropbox veya OneDrive gibi .

Ayrıca yazılım yükleme disklerinizi ve lisans anahtarlarınızı bulun. Anahtarları yanlış yerleştirdiyseniz Windows kayıt defterinde bu kodları aramak için Magical Jellybean Keyfinder gibi ücretsiz bir program kullanın ve sonra bunları yazın.

E-postalarınızı gelen kutunuzda veya arşivinizde tutarsanız bunları da yedeklediğinizden ve internet yer imlerini ve saklamak istediğiniz diğer ayarları dışa aktardığınızdan emin olun.

O zaman ve yalnızca o zaman Windows 10’un gerçek yüklemesine başlayabilirsiniz. Tüm programlarınızın Windows’un yeni sürümüyle özellikle de eski çevre birimlerinizle (özellikle yazıcılar ve tarayıcılar) uyumlu olacağının garantisi yoktur.

Windows 10 ile uyumlulukları hakkında herhangi bir bilgi olup olmadığını görmek için çevrimiçi olarak kontrol etmeye değer. Özel modeliniz için bir Windows 7 sürücüsü varsa Windows 10’da çalışması gerekir.

Yeni bir dizüstü bilgisayar mı yoksa PC mi almalıyım?

Cevaplaması zor bir soru. Makineniz yedi yaşın altındaysa ve hala iyi sonuç verdiğini hissediyorsanız yalnızca Windows 10’a yükseltmeniz tamam olabilir.

Yine de önerimiz Windows 10’a harcayacağınız £ 100 tasarruf sağlamak ve yeni bir PC ya da dizüstü bilgisayara gitmek için tasarruf kabına koymak. Dizüstü bilgisayarlar 200 £ ‘dan başlar ancak en iyisi için en az 400 en iyisi için £ 750 veya daha fazla ödersiniz. En ucuz dizüstü bilgisayarların ve en iyi dizüstü bilgisayarların güncel listelerini bir araya getirdik seçiminize yardımcı olacak .

Klavyenizi farenizi monitörünüzü ve hoparlörlerinizi tutabileceğiniz ve yalnızca PC kutusunu kendiniz yükseltebileceğiniz için bilgisayarlar biraz farklıdır. Bu 300 sterline kadar mal olabilir ancak nispeten güçlü ve geleceğe yönelik bir şey için 400-500 sterlin civarında bir bütçeye ihtiyacınız olacak.