Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yandex Alisa nedir? Ne işe yarar?

Yandex’in navigasyon uygulaması olarak

Yandex’in navigasyon uygulaması olarak karşımıza çıkan ve ek bir özellik sunan uygulama ciddi bir prestij sağlıyor. Alisa adlı yapay zeka asistanı ise ülkemizde kullanıma sunuldu. İşte detaylar…

Alisa aslında Yandex’in Navigasyon uygulamasında bulunan bir asistanın adı olarak biliniyor. Kullanımı için uygulamayı başlatıp alisa demeniz yeterlidir. Buna ek olarak Yandex akıllı asistanının  Türkiye’ de kullanıma açıldı.

Alisa kullanmak için Alisa indirme gibi bir gereksinime gerek yok. Bu yıl Mayıs ayında Yandex’in kullanıma açtığı yapay zekaya sahip gelişmiş asistan Alisa’nın Yandex Navigasyon uygulamasına ayrı bir hava katacağı kesin.

Birden fazla özelliği bünyesi altında bulunduran uygulamanın  trafik yol adres ve mekan gibi bilgileri söylemesinin yanında ek olarak hava durumu ve de rota gibi çok sayıda bilgiyi kullanıcılarına sunduğunu belirtelim.

Asistan ile sohbet edebileceğinizi de hatırlatalım. Uygulamanın Rusya’dan sonra ülkemizde de hizmet verdiğini belirtelim. Asistan ile beraber  yakındaki nöbetçi eczaneleri yoğun trafiğin bilgilerini ve şehrin önemli yerlerini haritada görebilirsiniz.