Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yurtdışından Gelen telefonları Nasıl Kaydettirebilirim?

https://mobil13.com.tr/author/manager
Yurtdışından telefon satın alanların

Yurtdışından telefon satın alanların ülkemizde kullanması için bazı fiyat avantajları olduğunu hepimiz biliyoruz. Açık konuşmak gerekirse iPhone model telefonlar ülkemizde çok pahalı ve yurtdışı fiyatları daha makul duruyor. Peki yurt dışından gelen telefonlar ülkemizde nasıl kaydedilir ve kullanılır?

Yolcuların yurtdışından gelirken ülkemize kayıp yaptırıp telefonlarını kullanmaları mümkün. Posta yada kargo ile yurtdışından telefon almak ise yasak. Bu bakımdan gümrükte el konulma durumu oluyor ve 2 katı ceza ödemeniz gerekiyor. Ancak yurt dışından kendize veya arkadaşlarınıza telefon getirebilirsiniz. Size de bir başkası telefon getirdiğinde kayıt yaptırabilirsiniz.

Telefon yurtdışından dönüşü 120 günü geçmeyen biri ile kayıt ettirilebilir. Pasaporta 2 yılda bir defa telefon kaydı yapabilirsiniz. Pasaportun 120 günü geçmişse veya 2 yıl içerisinde bir başka kayıt yapılmışsa başka bir pasaport gerekiyor.

E-devlet ile kayıt yaptığınızda herhangi bir evrak gerekmiyor. Getirilen telefonun açılması için elbette bir vergi ödemeniz gerekecek. Telefon vergisi bankalara vergi dairelerine kredi kartı ile de ödenebilir.

Telefon harcını yatırırken telefonun 15 rakamlı IMEI numarası ve kayıt yapılacak pasaport sahibinin adı ve soy adı TC numarası gerekiyor.

Peki kayıt nasıl yapılmakta?

Yurtdışı telefon kayıt harcı 20.000 TL’yi öde
E-devlet üzerinden belge gerekmeden kaydını yap
E-Devlet yoksa Abone kayıt merkezinden kaydını yaptır

Bir vergi dairesi yada tahsilat yapan bankalar aracılığı ile telefon harcını yatırın. Ardından makbuzunu alın. Vergi ödemesinin ise pasaport sahibi adına yapılması gereklidir. Kayıt yapılacak cihaza ait IMEI numarası ve pasaport TC ile isim soyisim bilgilerini banka veya vergi dairesine vereceksiniz.

IMEI öğrenme işlemi

Telefon imeisini öğrenmek için *#06# ile öğrenebilirsiniz. Gelen IMEI numarası sizin telefonunuzun numarasıdır. Ayrıca kişinin son 4 ay içerisinde ülkemize giriş yapmış olması gerekmektedir.