Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Alt Gr Tuşu Nedir, Ne İşe Yarar?

Alt Gr tuşunun ne

Alt Gr tuşunun ne olduğunun ve ne işe yaradığı konusunda detaylı bilgileri sizlerle paylaşacağız. Günlük hayatımızda karşımıza sıklıkla Alt Gr tuşu çıkabilir ve bu tuşu sürekli kullanıyor olabilirsiniz. Klavye üzerinde görebileceğiniz gibi Alt tuşu yer almaktadır. Aynı zamanda Alt Gr tuşu da bulunmaktadır. Alt tuşu varken Alt Gr tuşunun bu alanda bulunmasının amacı nedir?

Bilgisayarınızın klavyesinde yer alan boşluk tuşunun sağ ve sol kısımlarına baktığınız zaman Alt ve Alt Gr tuşlarını görmüş olursunuz. Boşluk tuşunun sağ kısmında bulunan Alt Gr tuşu sayesinde özel karakterleri ekrana dökmüş olursunuz. Özel karakterleri yapabilmek için kullanılan özelliklerden biri Alt Gr tuşudur. Mesela ‘@’ işaretini kullanmak istiyoruz ve bu işareti oluşturmak için Alt Gr tuşuna ihtiyaç duyarız.

Alt Gr tuşu sayesinde birçok işaretleri klavye üzerinden gerçekleştirmiş oluruz. Bu duruma örnek verecek olursak; @ € \ # $ | ½ ~  gibi işaretleri gerçekleştirmiş olursunuz. Yani kullanacağınız Alt Gr tuşu sayesinde özel karakterleri yapmış olursunuz. Günlük hayatta kullandığımız işaretleri klavye üzerinden gerçekleştirmek için bazı tuşlara ihtiyaç duyarız.

Ctrl Alt Gr Alt Shift tuşları sayesinde bazı işaretleri oluşturmuş oluruz. Klavye üzerinde bulunan işaretleri oluşturmak için bu tuşlardan yardım alarak kısa adımlar sayesinde işaretleri hızlı bir şekilde gerçekleştirmiş olursunuz. Bu yazımızda sizlere Alt Gr tuşunun amacının ne olduğunu ve bu tuş sayesinde hangi işaretleri yapabileceğiniz konusunda yardımcı olduk.