Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Android Telefonda Veriler Tamamen Nasıl Silinir?

https://mobil13.com.tr/author/manager
Yeni bir model telefon

Yeni bir model telefon alacağınız zaman telefonunuzu satmak isteyebilirsiniz. Bunun için Android telefonlarınızı satmadan önce tüm içeriği silmeniz gerekiyor. Peki bunu nasıl yapabilirsiniz. Android telefonlarda tamamen veriler nasıl silinir? İşte detaylar…

Fabrika ayarlarına sıfırlamak yeterli olur mu?

Telefonları satmadan önce çoğu kişi telefonu güvenlik menüsü üzerinden veya tuş yardımıyla fabrika ayarlarına geri gönderiyor. Peki bu işlem ciddi anlamda yeterli oluyor mu? Bence yetersiz. Çünkü üçüncü parti programlar ile bazı verileri geri getirebilirler.

Silinen dosyalar gerçekten siliniyor mu?

Telefonunuzda yanlışlıkla bir fotoğrafı sildiğinizde verileri kurtarmak için bazı programlardan destek almış olabiliriz. Bu programlar ücretli veya ücretsiz olarak karşımıza çıkıyor. Android dahil tüm sistemlerde verilerin depolandığı bir alan vardır. Sil dediğiniz an dosyalar silinir gibi görünüyor. Kısacası gözünüzün önünden kalkar ve boş alan olarak listelenir. Alan doldukça yeni veriler geldikçe boş alan doldurulur ve üstüne veri yazılır.

Telefonunuzu şifreleyin:

Cihazı tamamen silme ve fabrika ayarlarına sıfırlamadan hemen önce verilerinizin erişilebilir olma ihtimaline karşı bir şifreleme yapmanız gerekiyor. Güvenlik menüsü altında şifrelemeyi aktif edin ve daha sonra sıfırlayın. Böylelikle veriler şifreli olmuş olacak.

Veri üzerine veri yazdırın:

Daha üst seviye güvenlik için veri üstüne bir kaç sefer veri yazdırın. Telefonunuzu tekrardan gereksiz dosyalar atın ki eski verilerin üstüne veri yazılsın. Bu film olur şarkı olur fotoğraf olur. Daha sonra tekrar sıfırlayın ve güvenliğinizi üst seviyeye çıkarın.

Bunun dışında en güvenilir yöntem ise depolama alanını kırın ve telefonu hurda parça olarak satın.