Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

D:\Erişim Engellendi Sorunu Nasıl Çözülür ?

Bilgisayarın disk bölümleri genellikle

Bilgisayarın disk bölümleri genellikle işletim sisteminizin kurulu olduğu bölümdür. C:\ arşivleme ve diğer dosyaları saklamak için  D:\ olarak iki kısma ayrılır. İsteğe göre de daha fazla bölümlere ayrılabilir. Diğer depolama cihazları flash bellek taktığınızda yada Sd kart taktığınız da E:\ – F:\ gibi bölümler bilgisayarınızda yer alır.

D:\ erişilemez sorunu bilgisayarınıza bulaşan virüsler ya da Windows üzerinde yapılan hatalı işlemler yüzünden böyle bir sorunla karşılaşabilirsiniz. Bugün sizlere bu sorundan bahsedeceğim.

d:\erişim engellendi sorunu nasıl çözülür ?

1- Bilgisayar’da bulunan  C:\ bölümü üzerine gelin ve sağ tuş tıklayın. Özellikler>güvenlik kısmına girin ve C:\ bölümünde “grup yada kullanıcı adları” bölümünü göreceksiniz. Bu bölümde kullanıcıya ne yetkisi verilmiş ve isimlerini not edin.

2- C:\ üzerinde Güvenlik sekmesinde bulunan SYSTEM için izinler kısmına bakın izinleri kontrol edin. Kimisi tam denetime sahip kimisi okuma değiştirme yazma gibi yönetici hesaplarında tam denetim olmaktadır.

3- Bilgisayar simgesinin üzerine tıklayın Yönet seçeneğini seçin ya da win+r tuşlarına basarak ta çalıştır penceresini açın “compmgmt.msc”  yazınız ve “Bilgisayar Yönetimi” penceresini açın.

4- D:\ erişilemiyor sorununda Depolama > Disk Yönetimi ne girelim burada D: bölümüne tıklayalım ”özellikler ” sekmesine girelim ” güvenlik” kısmına girip kullanıcıları ve C: izinlerini verelim.

Eğer üçüncü parti yazılımlar kullanıyorsanız LockFolder gibi bu programlar da bu hatayı verebilir. O yüzden böyle programları kullanmamanızı öneririm.

D:\ ERİŞİM ENGELLENDİ SORUNU ;

Sabit disk bölümü açamıyorsanız bir bad uzantılı dosya bu problemi çözecektir. Bu dosyayı bilgisayara indirerek sabit disk bölümlerini açmayı deneyebilirsiniz.

https://drive.google.com/file/d/0B1Pg8wi_txflSGJaY0tpbndQVzg/view?usp=sharing” adresine giderek bat dosyasını indirip kullanabilirsiniz.