Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Face ID ve Touch ID Ne Kadar Güvenli?

https://mobil13.com.tr/author/manager
Apple bulduğu her fırsatta

Apple bulduğu her fırsatta kullandığı biyometrik doğrulama yöntemleri üzerine övünüyor. Gerçekten de rastgele bir kişinin akıllı telefonunuzu ya da tabletinizi açma ihtimali son derece düşüktür. Öte taraftan tüm riskler bunlarla sınırlı değil.

Face ID ve Touch ID Güvenli mi?
Face ID ve Touch ID biyometrik doğrulama yöntemleri adı verilen bir güvenlik grubunun altında yer alır. Face ID’de yüzünüzün üç boyutlu haritası Touch ID’de ise parmağınızda yer alan benzersiz işaretler kullanılır. Farklı şekillerde çalışan bu iki yöntemin amacı ise ortaktır: Cihazınızı güvende tutmak. Peki ama güvenli mi?
Açıkçası evet. Genel bir bütünlükte hem Face ID hem de Touch ID güvenli biyometrik doğrulama yöntemleridir. Apple’a göre Touch ID’nin başka bir parmak izi ile yanlışlıkla açılma ihtimali 1 / 50.000 iken Face ID’nin başka bir yüz ile yanlışlıkla açılma ihtimali 1 / 1.000.000 dolaylarında.

Öte taraftan yakın çevrede işler değişir.
Eğer uyurken ya da başka bir koşulda birisi parmağınızı telefona okutursa ya da kamerayı yüzünüze doğru çevirirse biyometrik doğrulama yöntemleri tamamen savunmasızdır.