Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Geniş Bant Nedir, Geniş Bant Nasıl Seçilir?

Geniş bant planı seçmek

Geniş bant planı seçmek kafa karıştırıcı görünebilir bu yüzden sizin için doğru olanı aldığınızdan nasıl emin olacağınıza dair ipuçlarımız

Doğru geniş bant anlaşmasını bulmak sadece paranızın karşılığını en iyi şekilde almanızı sağlamakla kalmaz aynı zamanda ayın sonunda yeni Netflix serisini izleyemeyeceğiniz anlamına gelen yavaş bağlantıların veya veri kapaklarının hayal kırıklığını da önler. Geniş bant paketi seçerken göz önünde bulundurmanız gereken konularla ilgili hızlı kılavuzumuz.

Geniş bant hızlarını anlama

Geniş bant hızları saniyede megabit anlamına gelen Mbps olarak tanımlanır. Ancak megabitler megabayttan farklıdır. MB cinsinden küçük harf “b” megabitleri MB cinsinden büyük harf “B” ise megabaytları belirtir.

8Mb (megabit) 1 MB (megabayt) oluşturur böylece bir reklamda gördüğünüz Mbps hızı saniyede kaç megabayt bit indirileceğini gösterir. Örneğin 10 MB / sn hızında 5 MB (megabayt) bir şarkı indirdiğinizi düşünün. 8Mb 1MB yaptığından aslında 40 bit indiriyorsunuz – bu 4 saniye sürüyor.

Bu nedenle hem indirme hem de yükleme hızları önemli olmakla birlikte daha yüksek indirme hızları içeriğe (oyunlar filmler şovlar vb.) Daha hızlı erişim anlamına gelir. Oysa yükleme hızları sosyal medyaya sık sık gönderip video veya grafik gibi büyük dosyaları arkadaşlarınıza veya müşterilerinize gönderenler için daha önemli olabilir.

İnterneti nasıl kullanıyorsunuz?

Akıllı telefon dizüstü bilgisayar geniş bant veya daha fazlası gibi teknolojiyle ilgili tüm satın alma kararlarında olduğu gibi ilk iş ürünü nasıl kullanacağınızdır.

Her zaman çevrimiçi toplumun bu günlerinde hayatta kalmak için en hızlı bağlantıya ihtiyacınız olduğunu düşünmek kolay olabilir ancak interneti sadece e-postaları kontrol etmek dükkanlara göz atmak veya Facebook’ta biraz zaman geçirmek için kullanırsanız bu değil ‘ t gerçekten durum (aşağıda daha fazlası). Tersine bağlantınızın hızı nedeniyle bu 4K UHD filmleri aktaramayacağınızı fark ederseniz cazip görünebilecek daha ucuz paketler uzun vadede gerçek bir acı olabilir.

Geçen günlerde en önemli prensip her ay indirme için ne kadar veriye izin verildiğiydi. Ancak standart olarak sınırsız veri sunan hemen hemen her büyük sağlayıcı ile yeni sınır bağlantınızı kullanma oranıdır.

Hangi geniş bant hızı benim için uygun?

İhtiyacınız olan hız evinizdeki interneti aktif olarak kullanan kişilerin sayısına ve günlük olarak ne kadar kullanıldığına bağlıdır.

Hafif ila orta kullanım

İki kişilik bir evde genel ışık taraması için 11Mbps’den daha fazlasına ihtiyacınız olmamalıdır. Örneğin çoğunlukla e-postayı kontrol edebilir ve Skype aramaları yapabilirsiniz. Film akışında farklı odalardan ayrı içerik akışının aksine genellikle tek seferde bir cihazdan akış gerçekleştirirsiniz.

Öte yandan ılımlı kullanıcılar veya üç ila dört kişili hane halklarının 35Mbps’ye kadar ihtiyacı olabilir. Kullanıcılar sosyal medyaya sık sık gidebilir ve aynı zamanda ayrı odalardan film akışı yapabilirler.

Orta ila yüksek kullanım

5 veya daha fazla kişiden oluşan ortak bir evdeyseniz ve oldukça ağır kullanıcıysanız 60Mbps veya daha yüksek bir hıza ihtiyacınız olabilir. Bu çoğu kullanıcının 4K olarak yayınlayabileceği veya farklı odalardan akıllı TV’lerinden akış gerçekleştirebileceği anlamına gelir. Telefonlarınıza tabletlerinize ve dizüstü bilgisayarlarınıza da sık sık göz atabilir ve akış gerçekleştirebilirsiniz.

Yüksek kullanım

Bu genellikle 4K’da film akışı yaptığınız ve evinizi çeşitli akıllı asistanlara ve cihazlara (termostatlar aydınlatma alarm sistemleri vb.) Bağladığınız çok üyeli bir evdeyseniz idealdir. Ayrıca oyunları ve filmleri sık sık indiren ve canlı olarak izleyen hevesli oyuncularla olabilir veya onlarla yaşayabilirsiniz. 7 gün 24 saat çevrimiçisiniz ve sık sık video görüşmesi gerektiren buluta bağlanan ve büyük dosya boyutları yükleyen bir işletme çalışıyor olabilirsiniz.

Bu tür kullanım için genellikle 200Mbps gerekir. Bu hızlar doğal olarak daha pahalıdır bu nedenle bir plan üzerinde kesinleşmeden önce internet taleplerinizin ne kadar aşırı olduğunu değerlendirmenizi öneririz.

Farklı geniş bant tipleri nelerdir?

Şu anda üç ana seçenek mevcuttur: ADSL (telefon hattınıza bağlanan standart yönlendirici) Fiber (özel bağlantı gerektiren çok daha yüksek hızlar) ve Kablo (yine genellikle bunlar gibi bir paketin parçası olan özel bir hat) Virgin Media tarafından sunulan).

ADSL

ADSL en yaygın bağlantı türüdür (daha hızlı servisler daha fazla alana ulaştıkça hızla fiber ile değiştirilir) ve çalışmak için sadece standart bir ev telefonu hattının kullanılmasını gerektirir. Bu teknolojiyi kullanması nedeniyle indirme işlemleri için maksimum 20Mbps ve yüklemeler için 1Mbps ile sınırlıdır. Bu sosyal medya web’e göz atma ve YouTube Netflix ve diğer hizmetlerde HD içerik akışı için fazlasıyla yeterli. Aslında Netflix HD filmleri ve TV şovlarını yayınlamak için en az 5 Mbps isteyeceğinizi belirtiyor.

Tabii ki telefon santralinin hemen yanında yaşamadığınız sürece bu en yüksek hızlara ulaşmanız olası değildir çünkü hat ne kadar aşağıya inerseniz hızlarınızın çok daha yavaş olma olasılığı daha yüksektir. Bu kırsal alanlarda yaşayanların sağlam ve hızlı bir bağlantı kurmak için mücadele etmelerinin ana nedenlerinden biridir.

Standart bir ADSL bağlantısından bekleyebileceğiniz hız türlerini görmek için genellikle sağlayıcının sitelerinde posta kodunuzu girdiğiniz widget’lar bulunur. Hizmetin bağımsız niteliği herhangi bir önyargı içermediği anlamına geleceği için Ofcom Mobil ve Geniş Bant denetleyicisini kullanmanızı öneririz .

Dizüstü bilgisayarlar tabletler veya akıllı telefonlar aracılığıyla ne kadar çok kişi bağlarsanız hızın esas olarak aracınıza ayrıldıkça yavaşlayacağını unutmayın. Bunu göz önünde bulundurarak birkaç çocuklu bir aileniz (özellikle çevrimiçi oyun oynamak istiyorlarsa) bir fiber bağlantısının daha iyi bir seçenek olduğunu görebilirsiniz.