Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Instagram Fotoğraf Ve Video Kalitesini Sıkıştırıyor Mu?

Instagram uygulaması günümüzün en

Instagram uygulaması günümüzün en popüler sosyal medya platformlarından bir tanesidir. Bu uygulama içerisinde fotoğraf ve video paylaşma hikaye paylaşma arkadaşlarınızla mesajlaşabilme sesli ve görüntülü konuşma gibi pek çok özellik barındırmaktadır. Ancak Instagram uygulaması kullanıcıları tarafından genellikle fotoğraf ve video paylaşmak amaçlı kullanılır.

Son zamanlarda Instagram üzerinden paylaşılan günlük post sayısı oldukça fazladır. Bu durum ise kullanıcıların aklına hemen Instagram uygulamasının fotoğraf ve videolarda sıkıştırma işlemine gidip gitmediği sorusunu getiriyor. Öncelikle belirtmemiz gereken bir husus var. Video veya fotoğraf sıkıştırma işlemi düşünüldüğü gibi kötü bir işlem değildir. Bu işlem fotoğraf ya da video kalitenizi bozmadan sadece gönderinizdeki bant genişliği ve depolama boyutunun azalmasına yardımcı olan bir işlemdir.

Her gün paylaşılan gönderiler ile beraber Instagram uygulamasına çok fazla miktarda veri de yüklenmektedir. Bu durum karşısında pek çok sorunla karşılaşılabilir. Buna örnek olarak Instagrama yüklemek istediğiniz videonun paylaşım süresi çok uzun sürebilir. Bu süreç kullanıcıları paylaşım yaptırmaktan bile vazgeçirebilir. Instagram uygulaması bu tarz sorunlarla karşılaşmamak ve uygulamanın veri yüklemini azaltma için fotoğraf ve videolarda sıkıştırma işlemine gidebilir.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu işlem sonucunda fotoğraf ve videolarınızın kalitesinin düşmediğini bilmekte de fayda vardır. Yapılan işlemin sizlere bir zararı olmayacaktır. Bu konu üzerinden merak ettiğiniz soru ve görüşlerinizi yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.