Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İPhone’unuzda Yükseklik Nasıl Ölçülür

Seyahat ediyorsanız bulunduğunuz yerin

Seyahat ediyorsanız bulunduğunuz yerin rakımını merak edebilirsiniz. Yükseklik size hava durumu ve yaşam koşulları hakkında çok şey söyleyebilir. İPhone’unuzdaki yüksekliği nasıl ölçebileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

Başlamadan önce yükseklik ve yükseklik arasındaki fark hakkında bir kelime. İnsanlar bunları birbirinin yerine kullanabilirken biraz farklı anlamları vardır.

Dictionary.com Göre yükseklik “özellikle toprak deniz seviyesinden belirli bir planet referans düzleminin üzerinde.” Bir nesnenin ya da yerin palet yüksekliği olarak tanımlanan şekilde web tanımlar yükseklik şey yüksek veya buna edildiği yüksekliği olarak deniz seviyesinden veya yer seviyesinden yükselir. ”Buradaki ana fark yüksekliğin daima deniz seviyesinden hesaplanmasıdır.

Yalnızca bulunduğunuz yerin yüksekliğini ölçmek istiyorsanız iPhone’unuzdaki Pusula uygulamasını kullanabilirsiniz . Yerleşik bir yükseklik özelliğine sahiptir.

Rakımı ölçmek için ücretsiz Rakım Uygulamasını kullanın. Uygulama size doğru rakamlar vermek için cihazın dahili barometre sensörlerini ve NOAA konum verilerini kullanır.

Uygulamayı açtığınızda uygulamanın konum hizmetlerine erişmesine izin verin böylece tam konumunuzu belirleyebilir. Şimdi yüksekliği ekranın üst kısmında göreceksiniz. Metrik ve İngiliz ölçü birimleri arasında geçiş yapmak için üzerine dokunabilirsiniz.

Daha yeni bir iPhone’unuz varsa (iPhone 6 ve üstü) uygulama yüksekliğinizi belirlemek için cihazın sensörünü kullanacaktır (daha doğru). Ancak NOAA veritabanındaki verileri de görebilirsiniz.

Sağ alt köşedeki “Veri Dosyaları” sekmesine dokunun.

Bu özelliği ilk kez kullandığınız için uygulama bölgenin veri dosyasını indirmenizi isteyecektir. “Evet” düğmesine dokunun.

Izgara düzenine bölünmüş bir harita görürsünüz. Bulunduğunuz bölgeyi bulun ve NOAA verilerini indirmek için üzerine dokunun.

Veri dosyasını indirmek için başka bir onay açılır penceresi görürsünüz. Burada tekrar “Evet” düğmesine dokunun.

Birkaç saniye içinde veri dosyası uygulamaya yüklenecektir. Yine uygulamanın ana ekranının alt kısmındaki “Veri Dosyaları” sekmesine dokunun.

Tüm bölümler aynı kalacaktır ancak veriler artık NOAA veritabanına geçecektir.

Geri dönmek için tekrar “Cihaz Sensörü” düğmesine dokunabilirsiniz.