Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MIUI için ücretsiz yazı tipleri nasıl edinilir

Bir Xiaomi telefonunuz varsa

Bir Xiaomi telefonunuz varsa büyük olasılıkla Android tabanlı MIUI’yi biliyorsunuzdur. Bu işletim sistemi Xiaomi yapmadan önce bile vardı. 2010’da piyasaya sürüldü o zamandan beri birçok akıllı telefon kullanıcısının tercih ettiği seçenek haline geldi.

MIUI’yi (MI Kullanıcı Arayüzü) Android’den farklı kılan şeylerden biri tema desteği gibi özelliklerdir. MIUI kullanıcılara özelleştirme için daha fazla alan verdi. Ve temalar dışında sistem yazı tiplerinin değiştirilmesi de buna dahildi. Ancak ücretsiz MIUI yazı tiplerini nerede bulabilir ve bunları telefonunuza nasıl yükleyebilirsiniz?

Telefonunuzu ilk aldığınızda her şey yeni ve ilginç. Ancak birkaç hafta sonra heyecan azalmaya başlar. Telefonunuzun özelliklerinden eşit derecede etkilenmiş olabilirsiniz ancak aynı zamanda daha yeni şeyler için hazırsınız.

Aynı şey sistem yazı tipleri için de geçerlidir. Mevcut birkaç seçenek arasında geçiş yapabilirsiniz ancak yakında daha fazlasını elde etmek istersiniz. Çevrimiçi yazı tipleri için birçok kaynak vardır ve bunları bulmak için göz atabilirsiniz. Aralarından seçim yapabileceğiniz uzun bir yazı tipi listesi için Xiaomi.eu topluluğuna göz atabilirsiniz .

Bunlar zaten MIUI Tema Yöneticisi ile harika çalışacak şekilde paketlenmiştir. Bu da her şeyi çok daha kolay hale getiriyor. Burada karşılaşabileceğiniz tek sorun çok fazla seçenek olması.

MIUI ÖZEL YAZI TİPİ YÜKLEYİCİSİ

MIUI destekli telefonunuz için kullanmak istediğiniz mükemmel yazı tipini veya yazı tiplerini bulsanız bile bunları her zaman sorunsuz bir şekilde kuramazsınız. Bu üçüncü taraf bir uygulamanın size yardımcı olabileceği yerdir. Tek yapmanız gereken şu adımları takip etmek:

MIUI Özel Yazı Tipi Yükleyicisini indirip yükleyin .
İstediğiniz ücretsiz yazı tipini .mtz / .ttf dosya biçiminde indirin.
Uygulamayı başlatın ve ardından “Yazı Tipine Gözat” seçeneğini seçin.
İndirilen yazı tipini seçin ve ardından “OK” tuşuna basın.
İsterseniz Yazı Tipini adlandırmanız istenir. Bu adımı atlayabilirsiniz. Yazı Tipi önizleme görüntüsünü de görebilirsiniz. “İleri” yi seçin.
Önizleme penceresinde yazı tipinin nasıl görüneceğini göreceksiniz ve ardından “Yükle” yi seçeceksiniz. Bu işlem yazı tipini telefonunuza ekler.
“Sistem Yazı Tipi” ni görür ve yazı tipi listesinde yüklü yazı tipini ararsınız.
Yazı tipini seçin ve “Uygula” ya basın.
Yeniden başlatma gereklidir. Açılır ekran görüntülendiğinde “Yeniden Başlat” ı seçin.
Telefonunuz yeniden başlatıldıktan sonra cihazınızdaki sistem yazı tipinin değiştiğini fark edeceksiniz.

MIUI TEMALARI

Çoğu Android telefonun seçebileceğiniz birkaç teması vardır. Ancak Android tabanlı cihazlar ve özelleştirme söz konusu olduğunda bu hiç bir zaman öncelikli olmadı. MIUI bunu değiştirmek için kendi yolundan gitti. MIUI Temaları özelleştirmek özelleştirmek çok eğlenceli. Yazı tiplerine de göz atıp sildiğiniz yer burasıdır.

MIUI

Tema mağazasına kolayca göz atabilirsiniz ancak bunları indirmek için bir Mi hesabına ihtiyacınız vardır. Bir Mi hesabı oluşturmak için https://account.xiaomi.com/ adresine gidin . Bundan sonra Temalar uygulama mağazasını başlatmanız yeterlidir. Temalar kategorilere göre düzenlenir. En popüler temalara ve Editörün seçimlerine de sahipsiniz.

İstediğiniz bir temayı bulduğunuzda üzerine dokunun ve ekranın alt kısmında indirmek için yeşil bir düğme göreceksiniz. İndirme işlemi tamamlandığında indirme seçeneği uygula düğmesi olacaktır. Telefonunuza yeni bir tema vermek için bunu seçin.

TEMALARI SİLME

Sonunda çok fazla şey olacağından endişe duyuyorsanız yeni temalar indirirken tereddüt etmek zorunda değilsiniz. Artık hoşlanmadığınız veya kullanmak istemediğiniz bir temayı her zaman silebilirsiniz. Kimse telefonlarında dağınıklığı sevmez. Bir temayı silmenin en basit yolu Ayarlar> Temalar’a gidip silmek istediğiniz temayı seçmektir. Sağ üst köşedeki çöp tenekesi simgesini seçin hepsi bu. Önceden yüklenmiş temaları silemeyeceğinizi unutmayın.

YAZI TİPLERİ VE TEMALAR BİR HİKAYE ANLATIN

Bazı insanlar mükemmel bir yazı tipi veya temanın önemsiz veya önemsiz olmasını ister. Ama birçoğu bunun tam tersini doğru buluyor. Beğendiğiniz bir yazı tipi telefonunuzun özelliklerinde gezinmeyi veya e-posta yazmayı daha eğlenceli hale getirebilir. Bu nedenle MIUI’nin kullanıcıları için özelleştirmeye özel bir ilgi göstermesi iyi bir şey.

Ne tür yazı tiplerini seviyorsun? Telefonunuz için ücretsiz fontlar mı arıyorsunuz? Aşağıdaki yorumlar bölümünde bize bildirin.