Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Snapchat’te ‘Şu Anda Görüldü’ Ne Anlama Geliyor?

https://mobil13.com.tr/author/manager
Snapchat bugün dünyanın her

Snapchat bugün dünyanın her yerinden kullanıcılar için mevcut olan en popüler sosyal medya kuruluşlarından biridir. Tabiki her sosyal medya platformunda olduğu gibi snapchat’inde bazı gizlilik kuralları vardır.

‘Şu Anda Görüldü’ Nedir?

Snapchat’teki ‘Az önce görüldü’ bildirimi özelliği kullanan bir arkadaşınızın en son nerede görüldüğünü size bildiren bir Snap Maps mesajıdır. Bu temelde diğer kullanıcının Snapchat açıkken çevrimiçi olduğu anlamına gelir. Eğer snap map’inizi herhangi bir konumda güncellediyseniz ‘simdi görüldü’ denilen bildirimi almanız muhtemeldir.

Snap Haritaları

Snap haritaları başta tartışmaya açık bir konu olsa da yaygın bir şekilde kullanımı mevcut ve bu kullanımdan ötürü bazı snapchat kullanıcıları gizlilik konusunda endişe duyuyor.

Snap Maps ve gizlilik

Kullanıcılar paylaştıları hikayelerin nerede ne zaman görüldüğünü bilmek isteseler de snapchat buna izin vermeyerek kısıtlama getirdi. Ancak bu durumdan rahatsız olmayanlar hayalet modunu kullanmayı tercih etmiyor. Eğer siz bu durumdan rahatsız oluyorsanız ayarlarınızdan konumunuzu kapatabilirsiniz.

Birisi “Son Görülen” Durumumu Görebilir mi?

Konumunuzu arkadaşınız olan başka bir kullanıcıyla paylaştığınız sürece çevrimiçi etkinlik durumunuzu göreceklerdir. Çevrimiçi durumunuzu gizlemek isterseniz Ayarlarınızı Hayalet Moduna ayarlayın veya o belirli kullanıcıdan konumunuzu gizleyin. Olası aksaklıkların yanı sıra Snapchat size yalnızca uygulama açıkken çevrimiçi olarak gösterecektir.

Snap Maps Hakkında Temel Gizlilik Gerçekleri

  • Konumunuz yalnızca Snapchat kullandığınızda ve Hayalet Modunda olmadığınızda güncellenir.
  • Yalnızca ortak arkadaşlar birbirlerinin konumunu görebilir. Tek yönlü arkadaşlar yapamaz.
  • Snapchat belirli bir süre sonra konumunuzu siler.
  • Haritayı kapatırsanız son görülen konumunuz düşmeden önce 8 saate kadar kalacaktır.

Snapchat’in haritalar bölümünden biraz endişe duyabilirsiniz ancak kullanmayı öğrendikten sonra emin olun dikkatli bir şekilde kullanıp keyif almaya başlayacaksınız.