Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Steam Guard Nasıl Kullanılır?

Bu yazımızda Steam Guard’ın

Bu yazımızda Steam Guard’ın nasıl kullanılacağı konusunda yardımcı olacağız. Steam hesabınızı daha güvenli bir duruma getirmek için yardımcı olan uygulamadır. Steam Guard Steam kullanıcı adı ve şifrenize ek olarak bir güvenlik seviyesi sağlayan iki faktörlü kimlik doğrulamasıdır. Bu özellik aktif haldeyken Steam Guard Steam’e giriş yapmaya çalıştığınızda kodu girmenizi ister.

Steam’e her oturum açtığınız zaman girmeniz gerektiği için biraz can sıkıcı olsa da hesabınızı güvende tutmak için önemli bir yere sahiptir. Steam Guard tarafından oluşturulan geçici kodlara erişimi olan tek kişi olduğunuz için hesabınız başkaları tarafından ele geçirilmez. Şifreniz ele geçirilse bile uygulamaya giriş gerçekleşmez. Steam Guard zorunlu değildir ancak ekstra bir güvenlik adına önemlidir. Çok fazla steam oyununa sahipseniz ve DOTA 2 CS: GO gibi oyunlarda pahalı ögelere sahipseniz Steam Guard’ı kullanmalısınız.

Steam uygulamasını açıp Steam yazısının hemen alt kısmında ayarlar yer alıyor. Ayarlara giriş yapıp Steam Guad Hesap Güvenliğini Yönet yazısının olduğu butona basın. Steam Guard’ı aktif etmek için de akıllı cihazınıza Steam mobil uygulamasını indirmeniz gerekiyor. Her oturum açmaya çalıştığınızda geçici kod karşınıza çıkacaktır. Girişlerinizi her seferinde geçici kod ile yapabilirsiniz.