Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Windows 10 LTSB Sürümü Nedir, Nasıl İndirilir?

Temiz bir Windows 10

Temiz bir Windows 10 kurulumu yaparken Standart ve Professional gibi sürümler yer alır ve bu sürümlerde Windows Store yada Microsoft Edge gibi uygulamalar barınır. Ancak Windows’un bir sürümü var ki bu sürümde Edge veya temel uygulamalar yer almıyor.

Bu belirttiğimiz sürüm ise Windows 10 LTSB (Long Term Service Branch) olurken sadece Windows 10’un Enterprise paketi ile geliyor.

LTSB detayına inmeden önce neden böyle bir sürüm olabilir ki diye soracak olanlara hemen bir örnek verelim. Siz muhasebecisiniz ve bilgisayarınızda fotoğraf video güncellemeleri neden gelsin ve neden indiresiniz ki çok mu lazım? İş bilgisayarı için bence gereksiz. İşte tam bu noktada LTSB sizi kurtarıyor.

Güvenlik

Enterprise paketine dahil olan LTSB Windows 10 sürümleri gibi sürekli güncelleme almıyor. Kısacası ciddi değişiklikler bile LTSB’nin kapısını çalmıyor. LTSB çok uzun süre kararlılık sorunsuz sistem isteyen şirketler için geliyor.

Elbette endişe etmeyin! LTSB içinde güvenlik güncellemeleri gelecektir. LTSB sürümleri 10 yıla kadar güvenlik güncellemesi garantisi ile kapınızı çalıyor.

Hazır yüklü uygulamalar bulunmuyor!

Normal Windows 10 kurulumundan sonra gelen Store Edge hava durumu gibi hiçbir uygulama gelmiyor. Başlat menüsüne tıkladığınızda 1 tane bile uygulamanın olmadığını göreceksiniz.

Normal kullanıcılara önermiyoruz!

Bu sürüm arındırılmış bir sürüm olduğu için size çok ters düşecektir. Eğer bir şirketiniz veya işiniz yoksa o işte çalışanlarınız yoksa kendi başında kişilerin kullanmasını önermiyoruz.