Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Windows 10’Da Grafik Kartınızı Nasıl Kontrol Edeceğinizi Biliyor Musunuz?

https://mobil13.com.tr/author/manager
Grafik kartınız bilgisayarınızın donanımının

Grafik kartınız bilgisayarınızın donanımının önemli bir bileşenidir. Grafik kartınızla ilgili birçok şeyi bilmek size birçok yönden kolaylık sağlar. Herhangi bir video oyunu oynamak istiyorsanız grafik kartınızın oynamak isteyeceğiniz herhangi bir oyun için en önemli özellikler arasında listelendiğini ve ekranda gördüğünüz neredeyse tüm görsellere güç verdiğini göreceksiniz.

Grafik Kartı

GPU veya grafik kartı iki farklı biçimde gelir: özel ve entegre. Tipik olarak entegre GPU’lar – CPU’nuza yerleşik grafik kartları – düşük maliyetli veya düşük güç tüketen cihazlara örneğin bütçeye uygun PC’ler ve ultrabook’lar dahildir. Özel grafik kartları özellikle dizüstü bilgisayarlarda pahalı olduğundan ve bazı ciddi oyunlar oynamayı veya fotoğrafları veya videoları düzenlemeyi düşünmüyorsanız çoğu zaman gereğinden fazla olduğundan entegre grafikler genellikle dizüstü bilgisayarlarda paranın karşılığını alabileceğiniz en iyi seçenektir.

Windows 10’da Grafik Kartı Bilgilerinize Nasıl Bakarsınız?

Grafik kartınızı Windows 10’da aramak kolaydır ve kartınız hakkında ne kadar bilgi edinmek istediğinize bağlı olarak bunu yapmanın birkaç yolu vardır. Biz size bu yöntemleri anlattık.

İlk yöntemimiz sisteminizdeki DirectX bileşenleri hakkında ayrıntılı bilgi verirken makinenizin sistem bilgilerini okumak için kullanabileceğiniz Windows’un yerleşik DirectX Tanı Aracını kullanır. DirectX bilmeyenler için platformunuzdaki video ve oyunlar dahil olmak üzere multimedya içeriğini yönetmek için Windows’un API’sidir.

DirectX Tanı Aracı

GPU’nuz hakkında daha fazla ayrıntı bulmak için makinenizin sistem bilgilerini okumak için kullanılan Windows yerleşik DirectX Tanı Aracını kullanabilirsiniz. DirectX Tanı Aracını başlatmak nispeten basittir. Araç Windows 10’un tüm sürümlerinde bulunur bu nedenle PC’nizden bağımsız olarak bu araca Başlat menünüzden erişebilirsiniz. DirectX de oldukça eski bir standarttır bu nedenle bunu Windows’un 7 8 ve 8.1 gibi eski sürümlerinde bulabilmeniz gerekir.

TechPowerUp GPU-Z

GPU-Z bize grafik kartımız hakkında bazı ek bilgiler verebilir bu nedenle belirli bir bilgi parçasını (saat hızı BIOS sürümü işlemcinizin çıkış tarihi veya başka bir şey) arıyorsanız
GPU-Z kullanabilirsiniz.
GPU-Z (TechPowerUp GPU-Z olarak da bilinir) tamamen ücretsiz bir yardımcı programdır reklamları veya ödeme duvarlarını engeller bu nedenle uygulamayı cihazınızda kullanmak için ödeme yapmak zorunda kalma konusunda endişelenmeyin.
Bunun yerine bilgisayarınızın grafik kartı hakkında önceden bildiğinizden çok daha fazlasını öğrenmek için programı kullanabileceksiniz.