Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2023’ün Kazananları ve Kaybedenleri: Oppo, Tam Bir İnceleme

Emre Aladağ
https://mobil13.com.tr/author/emre
2023 Oppo için güçlü

2023 Oppo için güçlü bir yıl oldu – Çin’deki konumunu güçlendirdi katlanabilir telefonlarına sağlam güncellemeler getirdi ve kameralar konusunda genel anlamda yenilikler yaptı.

Hadi detaylara inelim ve 2023’te hangi Oppo cihazlarının parladığını hangilerinin geride kaldığını görelim.

Kazanan: Oppo Find X6 Pro

Find X6 Pro 2023’ün başlarında piyasaya sürülerek her zaman yanınızda taşıyabileceğiniz en iyi kameraya sahip olmak için her telefona ve hatta bazı yüksek kaliteli kameralara meydan okudu.

Find X6 Pro mükemmel bir premium çift bitiş tasarımı ve ölümcül bir kamera sistemine sahip olan ilk Snapdragon 8 Gen 2 donanımlı telefonlardan biriydi.

Oppo’nun ünlü Hasselblad ayarlı dizilimi ‘Üç Ana Kamera Çağı’nı başlatacaktı. Ana 1 inç tip kamera ve ultrageniş ve 65mm periskop zoom için iki 1/1.56 inç sensör. Bu sistem bizim çok hoşumuza gitti ve Find X6 Pro Çin dışına çıkmış olsaydı birçok kamera savaşını domine ederdi.

Cihaz hakkında detaylı bilgi için bir önceki haberimizi okuyun: Oppo Find X6 Pro Özellikleri ve Kullanıcı Yorumları Ön İnceleme

Oppo Find X6 Pro Telefon

Kaybeden: Küresel Olarak Zor Bulunuyor

Oppo’nun ana pazarı dışındaki yasal sorunları telefonlarının önemli Avrupa pazarlarında bulunmamasına neden oldu. Bu durum sadece akıllı telefon tutkunları için büyük bir hayal kırıklığı değil aynı zamanda Oppo’nun kar marjına da büyük bir darbe oldu. Ve 2024’e girerken bu durumun hızla değişeceği pek olası görünmüyor.

Kazanan: Oppo Find N3 Flip

Ekim ayının sonunda yaptığımız incelemede Oppo Find N3 Flip’i şu anda piyasadaki en iyi tüm yönleriyle Flip telefon olarak nitelendirmiştik ve bu değişmedi. Fonksiyonel bir kapak ekranı en iyi kamera sistemine sahip en hızlı şarj özelliğine ve sıçramaya karşı direnç gibi anlamlı yükseltmelere sahip. Find N3 Flip ayrıca Samsung’dan gelmeyen herhangi bir katlanabilir telefondan daha yaygın olarak bulunabilir.

Kaybeden: Oppo Find N2

Find N2 2022’den olduğu için bu makalede olmamalıydı ama 2023’ten sadece 8 gün önce geldiği için neden olmasın dedik.

Find N2 duyurulduğu andan itibaren kaybeden oldu – eski bir çiple donatılmış ve selefinden anlamlı değişiklikler sunmayan Çin’e kilitli bir katlanabilir.

Kaybedenler: Oppo Reno10 ve Reno10 Pro

Oppo’nun şık ve kamera merkezli Reno serisi genellikle rakiplerinin üstünde durur ve daha yüksek fiyatlarını haklı çıkarır ancak 10 serisiyle durum böyle olmadı. Reno10 ve Reno10 Pro fiyatlarıyla yarıştan çıkarken vivo V27 Pro Galaxy A54 Xiaomi Poco F5 ve Realme 11 Pro+ karşısında rekabetçi bir avantaj sunmadı.

Oppo Reno10 ve Reno10 Pro

Kaybedenler: Oppo Akıllı Saatler

Oppo 2023’te iki akıllı saat piyasaya sürdü ve bunlar piyasada hiçbir iz bırakmadı. Popüler Parks and Rec karakteri Ron Swanson’ın dediği gibi “İki Şeyi Yarım Yapma Bir Şeyi Tam Yap”.

Kazanan: Oppo Find N3

Oppo Find N3 küresel OnePlus Open’in gölgesinde kalacak olsa da biz Oppo’nun bu telefonunu Altın renginde daha güzel bulduk ve karanlıkta 3x kamera ile daha istekli çekim yapmaya daha istekli olduğunu gördük.

Find N3 üstün ekran oranları yüksek kapasiteli kamera sistemi ve yenilikçi bir alanı canlandırma isteği sayesinde en iyi kitap tarzı katlanabilir telefondur.

Oppo Find N3

Ayrıca İncelemeler Kategorimizde olan diğer incelenen cihazları sizlerde okuyup bilgi edinebilirsiniz. Bizimle Mobil teknolojiyi Takip edip Keşfedin.