Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Elektrikli Otomobil Dünyasına Huawei Damgası: Yeni Sedan Geliyor!

Emre Aladağ
https://mobil13.com.tr/author/emre
BAIC BluePark New Energy

BAIC BluePark New Energy Technology teknoloji devi Huawei ile birlikte geliştirdiği yeni bir elektrikli sedan modelini görücüye çıkarmaya hazırlanıyor. Bu işbirliği Huawei’nin elektrikli araç (EV) sektöründeki iddiasını artırması açısından önemli bir adım.

Çinli şirket ABD yaptırımlarına rağmen bu alandaki rekabet gücünü kanıtlamak istiyor. Modelin detayları henüz açıklanmasa da BAIC BluePark aracın üstün zeka özellikleriyle sürüş deneyimini bambaşka bir boyuta taşıyacağını vurguluyor. * Huawei bu ortaklıkla elektrikli araç pazarındaki varlığını daha da güçlendiriyor.

Huawei Elektrikli otomobil Tasarımı

Daha önce kurmuş olduğu Aito markasıyla 2021 yılından bu yana rakiplerini satışlarda geride bırakan şirket Chery Auto ile yürüttüğü Luxeed projesinde ise Tesla’nın domine ettiği lüks segmente de iddialı bir giriş yapmıştı.

Gelişmiş sürücü destek sistemleri için gerekli parçalardaki tedarik sıkıntısı gibi sorunlar yaşasa da Huawei otomotiv sektöründeki ortaklıklarını devam ettiriyor. Changan Auto‘nun yeni girişimi için yatırımlarını artıran şirket elektrikli araç alanında ne kadar kararlı olduğunu gözler önüne seriyor.

Huawei-BAIC’s STELATO brand will release an all-electric sedan in 2024

Özet: Huawei Technologies BAIC BluePark iş birliğiyle görücüye çıkaracağı üst segment elektrikli sedan modeliyle otomotiv sektöründeki gücünü daha da artırmayı hedefliyor. ABD yaptırımları dahil pek çok zorluğu geride bırakarak otomotiv sektöründeki teknolojik varlığını geliştirmeye odaklanan Huawei hızla bu alandaki yerini sağlamlaştırıyor.