Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Death Stranding, Apple’ın iOS Sürümü Ertelendi!

Emrah Aladağ
https://mobil13.com.tr/author/admin
Apple iPhone 15 lansmanında

Apple iPhone 15 lansmanında dikkat çeken oyunlardan biri olarak Death Stranding Director’s Cut’ı öne çıkardı ve bu oyunun iki Pro modelin donanıma hızlandırılmış ışın izleme özelliğinden yararlanacağını belirtti.

Oyunun yıl sonundan önce piyasaya sürülmesi planlanıyordu ancak geliştirici “biraz daha zamana ihtiyaçları olduğunu” belirtti.

Donanıma Hızlandırılmış Işın İzleme ilk olarak filmlerde CGI çalışmaları için geliştirilen ve daha sonra oyunlar için ödünç alınan bir yaklaşımdır. Adı bir sahnede bulunan her ışın ışığının yolunu ve bu ışığın vurduğu nesnelerle nasıl etkileşime gireceğini simüle etmeye çalışmasından gelir.

Bunu yaparak inanılmaz derecede gerçekçi aydınlatma yansımalar ve gölgeler elde edersiniz bu da foto-gerçekçi grafikler üretmenin anahtarıdır.

Işın izlemenin sorunu büyük miktarda işlem gücü gerektirmesidir bu da yüksek kare hızları sunarken bir telefonda bunu yapmayı zorlaştırır.

Donanıma hızlandırılmış ışın izleme gereken karmaşık hesaplamaları yapmak için özellikle ayrılmış devreler sağlamak anlamına gelir. Bu durumda A17 Pro çipinin bir parçası özellikle ışın izleme için tasarlandığından bu işlemi çok daha hızlı bir hızda yapabilir bu yüzden iyi bir donanım ile hızlandırılmıştır.

Death Stranding Director’s Cut ve Dahası Apple A17 Pro çipinin donanıma hızlandırılmış ışın izleme yeteneklerinden yararlanan dört oyunu sıraladı: iPhone 15 Pro ve Pro Max.

Artık donanıma hızlandırılmış ışın izleme ile yazılıma dayalı ışın izlemeye göre 4 kat daha hızlı iPhone 15 Pro daha pürüzsüz grafiklerin yanı sıra daha sürükleyici AR uygulamaları ve oyun deneyimleri sunuyor. iPhone 15 Pro Resident Evil Village Resident Evil 4 Death Stranding Director’s Cut ve Assassin’s Creed Mirage gibi daha önce bir akıllı telefonda görülmemiş konsol başlıklarıyla gerçekçi oyun deneyimi sunuyor.

Death Stranding Oyunda İnsan Resmi

Şirket bunun iPhone’u gerçek bir oyun konsolu yaptığını söyledi.

IGN’den Taylor Lyles ile yapılan yeni bir röportajda Apple’ın üç yöneticisi iPhone 15’i dünyanın “en iyi oyun konsolu” haline getirme planları hakkında daha fazla detay sundu.

Sandmel “Yanınızda bulunan en iyi oyun konsolu en iyisidir” diye bir söz olduğunu belirtiyor. Ancak Apple bu sefer bunu hedeflemiyor. Bunun yerine Sandmel iPhone’un “istisnasız en iyi oyun konsolu olacağına” inanıyor.

Geliştirici Daha Fazla Zamana İhtiyaç Duyuyor Engadget Death Stranding Director’s Cut’ın geliştiricisi 505 Games’in oyunun iPhone iPad ve Mac’te piyasaya sürülmesindeki gecikmeyi açıkladığını fark etti.

Yıl sonundan önce Mac iPhone veya iPad’de Hideo Kojima’nın Death Stranding: Director’s Cut oyununu oynamayı umuyorsanız maalesef biraz daha beklemeniz gerekecek. Bu portun yayıncısı olan 505 Games “biraz daha zamana ihtiyaçları olduğunu” açıkladı ve “2024’ün başlarında yeni bir çıkış tarihi olacağını” belirtti.

PlayStation sürümleri gibi bu Apple sürümü de Cyberpunk 2077 ve Half-Life’tan yenil çıkan gelişmelerden içerik özellikleri sunacak.

Bu oyun hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorum kısmına yazmayı unutmayın!

Mobil13.com.tr Adresimizi lütfen takip ediniz.